Balinarski utrinki

Obiskali smo Gimnazijo Šentvid

V ponedeljek, 18. marca 2019 se je pod okriljem Balinarske zveze Slovenije začela promocija balinanja po slovenskih osnovnih in srednjih šolah. Aleš Borčnik, Jure Kozjek, Davor Janžič in Aleš Škoberne so obiskali Gimnazijo Šentvid, kjer so se predstavili v športnih oddelkih. Zaradi dežja je vadba  potekala v športni dvorani na improviziranih igriščih in s teniškimi žogicami. V uvodu je bila s pomočjo slik in video posnetkov predstavljena teorija balinanja - discipline, pravila, športna oprema in rekviziti.  V nadaljevanju so se dijaki spoznali z bližanjem in zbijanjem preko balinarskega poligona, v zaključku pa so se pomerili še v štafetnem zbijanju. Predstavitev je bila zelo dobro sprejeta pri dijakih, športnih pedagogih ter ravnatelju gimnazije Šentvid, ki se je prav tako udeležil predstavitve.

Z začetkom pomladi se bodo po slovenskih občinah začela osnovnošolska  prvenstva v balinanju.