Aktivno druženje z mladimi

Sprejeli smo odločitev, da v delo z mladimi balinarji in balinarkami v Sloveniji vključimo tudi nekatere naše reprezentante, ki čisto po moji osebni presoji, najbolj ustrezajo kriterijem za delo z mladimi. Izbral/i smo Aleša Borčnika, Davorja Janžiča in Jureta Kozjeka. Z njimi sem tudi opravil ze razgovore in prišli smo do naslednjega dogovora. Omenjeni trije bodo na razpolago enkrat do dvakrat na mesec ob nedeljah (takrat imajo čas, poleg tega pa tudi šola mladih balinarjev, ki je najpomembnejša, ne bo trpela). Poleg tega bodo na voljo tudi med tednom in sicer nekje v Ljubljani in na Gorenjskem (ker je to glede na njihova stalna bivališča najbližje in posledično povezano z najmanjsimi stroški). Ta sistem bo v rabi do marca ali aprila naslednjega leta, od aprila ali maja dalje pa se bodo omenjeni trije reprezentanti posvetili širšemu izboru reprezentantov v kategoriji mladincev, mlajših članov in članic, vse to z namenom, da svoje izkušnje z največjih tekmovanj delijo in poskušajo prenesti na ostale kategorije, saj bomo s tem povečali našo konkurenčnost na največjih tekmovanjih. Uspehi pa ne bi smeli izostati. Kljub letošnji rezultatsko gledano izjemno uspešni sezoni, ne smemo zaspati, delati moramo naprej. Verjetno mi ni treba poudarjati, da bo delovanje omenjenih treh potekalo v sodelovanju s selektorji in pa seveda klubskimi in regijskimi trenerji, ki so tudi po veljavnih pravilnikih BZS-ja kompetentni na področju treninga mladih.

cool image

Zelo želim poudariti, da od vseh omenjenih pričakujem profesionalni odnos in korektne medosebne odnose. Pričakujem sodelovanje in ne metanja polen pod noge, ne slovenskega nacionalnega sporta - zavisti, niti obrekovanja, niti občutkov manjvrednosti in niti hrepenenja po lastnih zaslugah. Ne pozabimo, kaj je naš skupni cilj - vzgojiti čim vec mladih balinarjev, ki bodo postali bodoči nosilci slovenskih kolajn in ki bodo skozi balinanje osvojli neke delovne navade in pa osebnostno rastli - pridobili neke uporabne veščine za življenje.
Trenutno vam lahko objavim tri datume v letošnjem letu in sicer nedelje: 25.11., 2.12. in 16.12. Ti datumi cakajo na vas, da jih zapolnite. Območne balinarske zveze, regijski centri, klubi, dogovorite se, kdaj bi želeli gostiti mlade balinarje, ki se bodo strokovno družili z našimi reprezentanti. Zadeva bi potekala v dopoldanskem času nekje do poznega kosila v nedeljo. Postopek je sledeči: od naslednjega ponedeljka dalje nas sekretar Daniel Rožman sprejema prijave po principu kdor prvi pride prvi melje. Tukaj ni vključena Ljubljana in Škofja Loka z okolico. Ne pozabite, datumi bodo še v naslednjem letu. Ko boste rezervirali datum, boste od Daniela dobili tudi telefensko številko od enega izmed treh omenjenih reprezentantov s katerim se boste tudi dogovorili vse podrobnosti. Maksimalno število mladih na enem srečanju je 16. Predlagam, da so to mladi, ki imajo že neko osnovno balinarsko znanje. Stroške omenjenih treh reprezentantov krije BZS, stroške dvorane, sendvičev, sokov in mogoče kosila, ce se boste odločili za tak način organizacije, pa organizator.
Za konec imam samo se eno prošnjo glede na izkušnje iz lige dečkov, če se boste odločili, da sprejmete določen datum, potem to tudi izpeljite, ker sicer po nepotrebnem uničimo datum, ki bi ga lahko vzel kdo drug.