Uspeh mladih Primorcev v Poreču

Gostitelj letošnjega pred novoletnega srečanja mladih balinarjev štirih regij (Istrski bočarski savez,  Veneto,  Friuli in OBZ Slovenaka Istra) je bila balinarska zveza Istrski bočarski savez. Celo dnevno srečanje mladih se je odvijalo dne 28.12.2012 v balinarski dvorani v Poreču.

cool image

Mladi balinarji U-14 in U-18 so  nastopali v disciplinah; dvojica, posamezno, igra v krog, natančno zbijanje, hitrostno zbijanje in štafeta /po trije igralci čas dečki 6 minut, mladinci 9 minut). OBZ Slovenska Istra, okrepljena z igralci iz OBZ Sežana in OBZ Postojna (bodoča uradna regija Južna Primorska) je nastopala v postavi; dečki Švara Nik, Povh Gašper, Petrovič Tomi in Škrlič Massimo; mladinci Mahne Tilen, Hujič Anel, Povh Matija in Pirjevec Rok; pod vodstvom predsednika OBZ Iva Pavlič, vodji ekip Mirana Kleve, Zdravka Taškar in Pavla Švare.

Po nekaj »sušnih« letih so mladi primorski balinarji osvojili 2 mesto in po skupno 6 igrah je že »dišalo« po senzaciji, saj so vodili in držali prvo mesto. Na žalost so jim  v zadnjih treh disciplinah pošle moči in so se veselili drugega mesta. Zmagali so mladi iz  Veneta z 28 točkami pred OBZ Slo. Istra -22 točk in  tretje mesto sta si razdelili ekipi  Friuli in IBS z 18 točkami. Naša ekipa je bila  najmlajša in se je enakovredno kosala z nasprotniki ter so mladi balinarji pokazali veliko mero znanja; še posebej sta se izkazala Povh Gašper in Švara Nik.

cool image

Namen vseh srečanj /do sedaj se jih je zvrstilo že 11/ ni  le tekmovalnega značaja, ampak tudi s ciljem druženja, razvijanja prijateljstva med mladimi, nabiranja mednarodnih izkušenj in izmenjava mnenj ter novih idej s strani strokovnih delavcev, ki  aktivno vodijo mlade v regijah. Prav s tem namenom so se vodilni delavci štirih regij na delavnem kosilu dogovorili, da bi bilo potrebno po 11 letih medsebojnega sodelovanja ta srečanja nadgraditi. Izrasla je ideja o organizaciji lige mladih balinarjev 4 regij. Vse to je le ideja, ki jo bo potrebno dodelati, nadgraditi in izoblikovati. Prav zaradi tega so si vzeli čas do aprila meseca 2013, ko naj bi se sestali in izoblikovali konkretni predlog. Da so mladi naša vrednota, ki jo moramo negovati in nadgrajevati kažejo takšna srečanja, katera so organizirana z veseljem, dobro voljo in v zadovoljstvo vseh udeležencev.