Krimovkam premierni naslov

Zmagovalke prve sezone mednarodne balinarske lige LIBL so balinarke Krima, ki so slavile v konkurenci klubov iz Italije, Hrvaške in Slovenije. Z zaključnim turnirjem v Ljubljani se je končala prva sezona ženske mednarodne balinarske lige, ki se je izkazala kot odlična poteza za dodaten dvig kakovosti in popularizacijo ženskega balinanja. Po treh odigranih turnirjih so se iz najboljšega izhodišča v zaključne boje podale balinarke ljubljanskega Krima, ki so v svoji dvorani znova potrdile, da sodijo med najboljše evropske ekipe.

V polfinalu so z 12:4 ugnale balinarke iz Deskel, v drugem polfinalnem obračunu med Buttriom in Čavlami pa je zmaga z 9:7 po ogorčenem boju pripadla Italijankam. Mlade Hrvatice so nato v boju za tretje mesto z 9:7 premagale Deskle, domačinke pa so z 12:4 premagale Buttrio, katerega dres nosi tudi nekdanja slovenska reprezentantka Helena Ludvik.

Pri Krimovkah se je z novim državnim rekordom v hitrostnem zbijanju (37 točk) izkazala Nina Novak, med najbolj zaslužnimi za prestižno lovoriko pa sta bili tudi reprezentantki Tadeja Sodec in Ana Vorih. Vodja Krima Miha Sodec, sicer eden izmed najbolj zaslužnih za ustanovitev mednarodne lige LIBL, je zadovoljen s prvo sezono: "Vse ekipe so z nastopanjem v mednarodni ligi napredovale. Iz prijateljskih srečanj z Buttrijem in ostalimi ekipami, se je zadeva razširila v ligaško tekmovanje. Za sodelovanje v ligi se zanima kar nekaj ekip, tako da se bo v naslednjem letu liga razširila. Upam, da bo v naslednjem letu sodelovala tudi ekipa sestavljena iz mladih slovenskih balinark, katerim bi nastopanje v tako močni konkurenci nedvomno koristilo."