Na Cesti odprtje novega balinišča

Odprtja novega štiristeznega balinišča se je udeležilo kar nekaj balinarjev sosednjih klubov, vabljenih gostov in domačinov. Kot so v svojih govorih zatrjevali glavni govorniki, je to eden izmed prvih objektov na tej lokaciji. Sledila naj bi tribuna ob balinišču, streha nad baliniščem, skupni družbeni prostori in večnamenska dvorana.

Marjan Ferfolja

BK Cesta s pomočjo krajevne skupnosti Cesta, občine Ajdovščina in sponzorjev do novega balinarskega objekta

V petek 18. oktobra je bila na Cesti slovesnost ob otvoritvi novega štiristeznega balinišča,katerega so zagnani balinarji BK Cesta s prostovoljnim delom in  s pomočjo Krajevne skupnosti Cesta, Občine Ajdovščina in nekaterih sponzorjev prišli do novega športnega objekta. Proslavo je povezoval Egon Stopar - predsednik kulturno športne dejavnosti Cesta. V svojem nagovoru je pozdravil vse prisotne - zlasti pa še sekretarja na Ministrstvu za gospodarstvo in razvoj g. Marjana Lešivk, direktorja občinske uprave g. Janeza Furlan, podžupana občine Ajdovščina g. Igorja Česnik, predsednika krajevne skupnosti g. Erika Štrukelj, tajnika Območne balinarske zveze Nova Gorica g. Marjana Ferfolja, brata g. Vlada Kolenko in druge vabljene goste.

Marjan Ferfolja

Za uvod v samo prireditev je najavil domači pevski zbor FANTJE S" PODVELBA, kateri je zapel nekaj pesmi  pred in med samo prireditvijo in svoj nastop zaključil s primorsko himno VSTAJENJE PRIMORSKE. Prvi najavljen govornik je bil Rok Vidic- član BK Cesta, kateri je prisotnim izčrpno prikazal celotno pot razvoja BK Cesta vse od njenega nastanka v zadnji dekadi prejšnjega stoletja pa do današnjega dne. Kor govorniki so še nastopali g. Erik Štrukelj, g. Igor Česnik g.Marjan Ferfolja in g. Marjan Lešivk. Sledilo je slavnostno rezanje traku, kateremu so bil prisotni govorniki s predsednikom kluba g. Borisom Štor. Po krajšem govoru brata g. Vlada Kolenko, kateri je na koncu blagoslovil ta objekt z željo po  številčnih zmagah domače ekipe, tako na sedanjem rangu tekmovanja, kot na željnem višjem rangu tekmovanja. Kot zaključek k uradni otvoritvi balinišča so vsi štirje prisotni pri rezanju traku vrgli vsak na svoji stezi prvo kroglo k balinu. Rezultati metov so bili seveda zelo različni. Sledil je nato še prikaz štafetnega zbijanja, v katerem sta najprej nastopala domača igralca Silvij Bratina in Patrik Faganel ( njihov rezultat je bil 30 zadetkov od skupno 48 vrženih krogel. Kot drugi par sta nastopala občasna državna reprezentanta Erik Petrič in Martin Zdovc. Njihov rezultat je bil 51 zadetkov od skupno vrženih 57 krogel. Pravilnost zadetkov sta ugotavljala znana sodnika prvega ranga g. Jožko Petrič in g. Franjo Žvokelj. Prireditvi je sledilo prijateljsko druženje ob dobri vipavski kapljici, domačem pršutu, pečenem kostanju in drugih dobrotah. Dogodek sta ovekovečila dva domača fotografa.