Mladinsko srečanje dveh regij

Podrobnosti

V nedeljo,  29.12.2013 je v balinarski dvorani na Markovcu potekalo Mednarodno prijateljsko srečanje mladih balinarjev dveh regij. Na tradicionalnem prednovoletnem srečanju, katero je letos žal potekalo brez italijanskih predstavnikov so sodelovali dečki (U-14) in mladinci (U-18) Istarskega boćarskega saveza in OBZ Slovenska Istra.

Foto Milan Rutar 

Nastopili so v disciplinah: Posamezno, igra v krog, dvojice, trojka, natančno izbijanje, hitrostno izbijanje in štafetno izbijanje v katerem pa so tekmovali štirje tekmovalci z podaljšanim časom (8 oziroma 10 minut). Pod vodstvom g. Pavleta Švara so tako slovenske barve zastopali Čeh Erik, Fabjan Jure, Grmek Andraž, Petrovič Tomi, Povh Gašper, Škrlič Massimo, Švara Nik, Andrijoli Blaž, Božič Kevin, Ljubič Danijel, Mahne Tilen, Pirjevec Rok, Povh Matija in Požar Simon. Fantje so v določenih trenutkih prikazali vrhunsko igre in na koncu zasluženo slavili z skupnim rezultatom 27:9. Med posamezniki pa sta z svojimi igrami vsekakor izstopala Povh Matija med mladinci in Švara Nik med dečki.

Foto Milan Rutar 

Namem vseh srečanj, ki jih je do sedaj bilo že 12 ni le tekmovalnega značaja, ampak tudi s ciljem druženja, nabiranja mednarodnih izkušenj in izmenjava mnenj ter novih idej s strani strokovnih delavcev, ki aktivno vodijo mlade v svojih regijah.

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije