Rijeka osvojila pokal Postojnske jame

V Postojni  je  v soboto in nedeljo, 20. do 21. junija  potekal  mednarodni  turnir v balinanju za pokal  Postojnske  jame   v  kategoriji   mladincev. Udeležilo se ga je 8 ekip iz Slovenije( Skala Sežana, Postojnska jama 1, Postojnska jama 2, Rogaška Slatina), Hrvaške(Crikvenica, Rijeka) in Srbije(Sombor, Ruma). Tekmovanje  je  potekalo  v   štafetnem in natančnem zbijanju  ter  v  igri  dvojic. Na  turnirju  je  bilo  doseženih  nekaj  vrhunskih  rezultatov. V igri dvojic je bila najboljša ekipa Rijeke, ki je v finalnem srečanju z 8:7 premagala domačo ekipo Postojnske jame 1. V štafetnem zbijanju je najboljše rezultate dosega Rijeka (43,39,45). V natančnem zbijanju  pa je najboljši rezultat postavil Mateo Načinovič z 34 točkami. Najboljša ekipa turnirja je bila Rijeka, ki je v vseh treh disciplinah zasedla prvo mesto. Domača  ekipa  Postojnske  jame 1 (Nik  Švara, Matija  Povh, Jan  Zakrajšek) je  zasedla  drugo  mesto,  ekipa  Postojnske  jame 2 ( Gašper  Povh, Matic  Lulik, Blaž  Janev)pa  je  zasedla  5.  mesto.