Italijanski ekipi že v končnici

Danes je bilo na sporedu zadnje dejanje v predtekmovanju ženske mednarodne balinarske lige LIBL. Medtem ko je modra skupina nastopila v sosednji Italiji so si lahko slovenski ljubitelji balinanja v Šiški ogledali nastope v zeleni skupini. V tej predtekmovalni skupini je poleg aktualnih evropskih prvakinj in aktualnih slovenskih državnih prvakinj nastopila še mešana ženska ekipa z imenom Triglav. Evropske prvakinje iz Buttria si tokrat niso dovolile spodrsljaja in so tako kot v prvem kolu dobile oba dvoboja. S tem so si zagotovile neposredno uvrstitev na zaključni turnir, medtem ko bosta morali slovenski ekipi v dodatno razigravanje. Enaka usoda je doletela tudi Krimovke, ki so na gostovanju v Italiji izpustile priložnost za zmago v skupini.

V balinarski dvorani Šiška se je zbralo lepo število obiskovalcev kar nam pove da je ideja o mednarodni ženski ligi padla na plodna tla. Zmagovalki obeh skupin sta se uvrstili neposredno na zaključni turnir, datum in lokacija le-tega pa bosta določena naknadno.

REZULTATI - ZELENA SKUPINA

1. FLORIDA - 8
  2. KRIM - 6
  3. ČAVLE - 4

Razigravanje za preostali dve mesti na zaključnem turnirju se bo odigralo po sistemu izločanja, para pa sta sledeča:

• KRIM - TRIGLAV
  • KOLEKTOR IDRIJA - ČAVLE

O datumu in lokaciji dodatnega razigravanja kakor tudi zaključnega turnirja boste obveščeni naknadno.