Dan slovenskega balinanja

Minulo soboto je v ljubljanski balinarski dvorani na Rakovniku potekala balinarska manifestacija pod nazivom "Dan slovenskega balinanja".  Prireditelj BŠD Krim je idejo o organizaciji tovrstnega dogodka podal že lani jeseni, v mesecu  marcu letos pa se je le našel kolikor toliko ugoden termin za izvedbo.

V enemu dnevu in na enemu mesto smo imeli tako priložnost na delu videti najboljše balinarje in balinarke v vseh kategorijah. Škoda le, da se zaradi zasedenosti ni moglo sodelovati več igralcev, ki nastopajo v tujih ligah. Rezultati tokrat niso bili v ospredju, namen ob jubilejni 65. obletnici delovanja Balinarske Zveze Slovenije pa je bil vsekakor dosežen. Ni manjkalo niti obiskovalcev, čeprav bi lahko bil obisk v dvorani veliiko boljši. Ljubitelji balinanja ste si lahko prireditev ogledali tudi v neposrednem spletnem prenosu. Prireditelju gredo vse pohvale za izkazan trud.

Na dnevu slovenskega balinanja so v starostni kategoriji U-14 za selekcijo Vzhod (vodil jo je Pavel Švara) nastopili Nelly Škoberne, Mia Švara, Domen in Gašper Sedmak, Andraž Kastner, Črt Gombač in Jani Jarič. V Zahodni pa pod vodstvom Luča Kocine Eva Žerjal, Matjaž Zalatel, Tomaž Kristančič, Aljaž Vrabec, Jan Guštin, Jaka Štremfl in Matija Poljanec. V mladinski ekipi Vzhoda so pod vodstvom Švare igrali Erik Čeh, Žan Sodec, Bojc Šepic, Blaž Janev, Gašper Povh, Nik Švara, v ekipi Zahod pod taktirko Jureta Rijavca pa Kevin Černigoj, Žiga Merslavič, Simon Požar, Žan Kocina, Jure Fabjan, Mike Zdravkovič in Kristjan Zalatel. Vodja Miha Sodec je imel v ženski ekipi Vzhod na voljo Evo Hervol, Sonjo Debevc, Lejo Vehovec, Saro Jenčič, Ano Vorih, Denis Vidmar, Zumro Čauševič in Mojco Zrinski, Franc Miklavčič pa v ekipi Zahod Jelko Vrhovec, Agico Miklavčič, Polono Zule, Tanjo Marc, Nino Volčina, Klaro Bašič in Mojco Zrinski. Ob koncu je bil še članski dvoboj domačih ligaških igralcev - Matej Povh, Marko Švara, Žiga Šinkovec, Tadej Premru, Uroš Vehar, Gregor Moličnik, Damjan Sofronievski, Toni Trobec (vodja Silvo Korošak) in močno zdesetkano ekipo tistih, ki igrajo v tujini – Aleš Borčnik, Gregor Sever in še El Hariri Baschir, Anton Kosar, Žan Sodec in Aleš Škoberne.

U-14

Vzhod : Zahod 6:10