Balinanje v Logatcu prejelo priznanje

Balinanje je v Logatcu prisotno  že kar 36 let. Od ranih začetkov, ko je bilo to bolj na rekreacijski osnovi do današnjih dni, ko se izvaja vrhunsko tekmovalno balinanje.

V sezoni 2016/17  se je BŠD Logatec uvrstil v 1.državno ligo zahod, moštvu se je pridružil Dejan Koren, kar  je pokazalo, da je moštvo dobilo dobrega igralca in vodjo ter vsestranskega športnika. Z svojo neomajno voljo in ljubeznijo do balinanja je dobil tudi visoko priznanje na področju športa v občini Logatec zlato plaketo in seveda tudi naziv balinarja leta.  V moštvu BŠD Logatec pa nastopajo še nepozabna legenda slovenskega balinanja Jože Požar, ki je prejel tudi plaketo za življenjsko delo na področju športa v občini Logatec in igralci : Slavko Petrovič – ima dosedaj najboljši rezultat v društvu med posamezniki , doseženo 3.mesto na državnem prvenstvu v Novi Gorici; Andrej Drvarič in Robert Gorjanc, preizkušena balinarja in borca do zadnje krogle; Milan Čepon in Milan Treven kot dolgoletna igralca moštva; Zdravko Bolčina in Armando Kristančič, ki sta tudi stara in preizkušena borca. Ne smemo pa  pozabiti na mladost, katero lahko rečemo zastopajo : Gregor Gorišek, Albert Treven in čisto svež balinar z mnogo volje in vztrajnosti Matej Košir , igral je tudi Idrijčan Luka Skok, ki pa se vrača v Kolektor iz Idrije. Tujina vsakega privlači in želja po nečem novem, tako je odšel Dejan Koren, ni pa popolnoma zapustil moštva, postal je njegov vodja ter zelo dobro z svojo motivacijo poskrbel za mlade.

Balinarsko športno društvo je s svojo neomajnostjo in željo po čimboljšem in višjem v letu 2016 doseglo dva najboljša rezultata v članski konkurenci v državi za svoje društvo, kar ni mačji kašelj , če vemo, da je balinanje najtrofejnejši šport v zgodovini naše države tudi v svetovnem merilu smo velesila. Osvojili so naslov viceprvaka med dvojicami, kar je uspelo Dejanu Korenu in Slavku Petroviču in naslov viceprvaka v tekmovanju četvork, kjer so ekipo zastopali Slavko Petrovič, Andrej Drvarič, Robert Gorjanc in Zdravko Bolčina.  Za te dosežke so letos na prireditvi Športnik Logatca prejeli bronasto plaketo na področju športa, za kar jim gre čestitati. Nikakor pa ne smemo pozabiti omeniti tudi ostale člane, ki nastopajo v notranjski ligi pod taktirko Toneta Kolerja.

In še ena zanimivost, ko smo bili na prireditvi Športnik Logatca radovedni kdaj bo balinanje olimpijski šport je bil en odgovor, ko bodo hoteli to Francozi. Na koncu naj povemo, da  navkljub vsem težavam in problemom bomo nadaljevali z tradicijo in še bolj skrbeli za napredek balinanja tako v Logatcu, kot tudi drugje.  Mirno roko vsem balinarjem.