Osnovnošolci tekmovali v balinanju

V torek 28. maja smo na igriščih Balinarskega športnega društva Fužine dobili prve osnovnošolske prvake Mestne občine Ljubljana v balinanju. Tekmovanja se je udeležilo 41 otrok iz petih osnovnih šol. To so OŠ Zadobrova, OŠ Božidarja Jakca, OŠ Zalog, OŠ Maksa Pečarja in OŠ Smlednik. Tekmovanje sta vodili naša reprezentanta Jure Kozjek in Aleš Borčnik. Po začetnem spoznavanju in demonstraciji balinarske igre so se tudi otroci z veliko veselja lotili tekmovanja. Tekmovali so v bližanju v krog, kjer je približana krogla v manjši krog štela 3 točke v večji pa 1 točko. Na sosednjem igrišču so se preizkusili v zbijanju, kjer so ob uspešnem izbijanju dosegli 2 točki. Tako pri bližanju, kot tudi pri zbijanju so imeli na voljo 5 poskusov. Zmagovalcu tekmovanja Nartnik Neju je uspelo zbrati kar 15 točk. Vzporedno tekmovanju v balinanju je potekala tudi predstavitev petanke, sicer brez tekmovanja pa kljub temu so otroci z veseljem preizkusili tudi to igro. Nekaj misli o tekmovanja je strnil tudi idejni vodja tekmovanja Jure Kozjek: "Mislim da je bil že skrajni čas, da smo tudi balinarji začeli s podobnimi tekmovanji in močno upam, da se bo tako nadaljevalo tudi v prihodnje. Z Alešem želiva, da bi takšna tekmovanja potekala tudi po ostalih občinah in da bi na koncu lahko organizirali takšno tekmovanje tudi na državni ravni. Rad bi se zahvalil BŠD Fužine za njihovo prijaznost, članici kluba in učiteljici na OŠ Maksa Pečarja Lauri Bračič za nesebično pomoč pri organizaciji tekmovanja ter seveda tudi vsem ostalim učiteljem OŠ, ki so pripeljali svoje učence na tekmovanje. Med otroci je bilo videti veliko talentov in morda bo ravno eden izmed njih nov šampion mogoče tudi olimpijski prvak. Pa nasvidenje v naslednjem šolskem letu."

Končni vrstni red

1. NARTNIK NEJ (OŠ Božidarja Jakca) - 15 točk