Balinarski športni dan v Kortah

V sredo 11. maja je bil na balinišču BK Korte organiziran športni dan za otroke tamkajšnje Osnovne šole. 56 učencev od 2. do 5. razreda se je večinoma prvič preizkusilo v balinanju, ki sta jim ga predstavila naša reprezentanta Jure Kozjek in Davor Janžič. Razdeljeni so bili v dve skupini 28 otrok. Po uvodni predstavitvi osnovnih elementov balinarske igre so se kasneje učenci sami preizkusili v bližanju in zbijanju. Bližanje so izvajali z majhnimi balinarskimi kroglami. Zbijanje pa smo zaradi velikega števila otrok prilagodili in so učenci zbijali s teniškimi žogicami. Izvedli smo tudi tekmovanje v obeh elementih balinarske igre. Prisotne je bilo veliko dobre volje in pravega tekmovalnega duha. Po pogovoru s predsednikom BK Korte Miranom Klevo smo se dogovorili, da bomo s podobnim delom nadaljevali tudi v prihodnje.