Primož Marinko novi predsednik BZS

Izredna volilna skupščina je danes izvolila in potrdila novo vodsvo Balinarske Zveze. Novi predsednik, tretji po vrsti v samostojni Sloveniji, je tako postal Primož Marinko. Izvršni odbor poleg ostalih sestavlja deset predstavnikov OBZ in sicer:

• Tadej Košmrlj (OBZ Dolenjska)
  • Davor Janžič (OBZ Gorenjska)
  • Stane Žavbi (OBZ Ljubljana)
  • Zmago Gomzi (OBZ Maribor)
  • Branko Šefran (OBZ Notranjska)
  • Ivo Petrič (OBZ Nova Gorica)
  • Herman Zakrajšek (OBZ Postojna)
  • Damjan Rupnik (OBZ Sežana)
  • Igor Brezovšek (OBZ Slovenska Istra)
  • Zoran Rednak (OBZ Šaleška)

Nadzorni odbor bo še naprej vodil Ivan Pavlič, člana nadzornega odbora pa sta postala Gašper Kraševec in Miloš Nikolič. Herman Zakrajšek je bil izvoljen za predsednika disciplinske komisije 1. stopnje, Toni Trobec pa za predsednika disciplinske komisije 2. stopnje. Franc Miklavčič bo še naprej vodil strokovni svet medtem ko vajeti tekmovalne komisije kot predsednik prevzema Gregor Moličnik. Medtem ko komisijo za mladino ponovno prevzema Damjan Rupnik je bila na meso predsednice komisije za žensko balinanje izvoljena Brigita Vrenko Hribar. Za predsednika sodniške komisije je bil izvoljen Stane Žavbi.

Izvršni odbor se bo v novi sestavi sestal že prihodnji teden, ko bo med drugim potrjeval zasedbe posameznih komisij.