Naj športnik Primorske

Na finalnem izboru Naj športnik Primorske 2019 je priznanje prejel tudi član moške balinarske reprezentance Anže Petrič.

Dvorana Sv. Frančiška v Kopru je v četrtek zvečer gostila finalni večer 36. izbora Naj športnik Primorske za leto 2019, ki ga organizirajo novinarji primorskih in zamejskih medijskih hiš Primorski dnevnik, Slovenski deželni sedež Rai, spletna stran slosport.org, TV in Radio Koper ter Primorske novice.

Med šesterico kandidatov za naslov najboljšega športnika v moški konkurenci je bil tudi Anže Petrič, ki se je skupaj z Alešem Borčnikom novembra v turškem Mersinu zavihtel na svetovni tron v štafetnem zbijanju.

“Balinar iz Gradišča pri Vipavi se z velikih tekmovanj že vrsto let vrača z medaljami. Pred dvema letoma je bil najboljši na svetu v hitrostnem zbijanju, na letošnjem svetovnem prvenstvu v Turčiji pa je z Alešem Borčnikom postal prvak v štafetnem zbijanju,” so zlatega balinarja predstavili organizatorji izbora.

Vsake nagrade sem zelo vesel, saj so posledica uspehov, ki so plod trdega garanja. Se pa ne mislim ustaviti na tem, temveč grem novim zmagam naproti,” je po prejemu priznanja povedal Petrič.

Nagrada za najboljšega športnika Primorske v moški konkurenci je šla v roke članu moške odbojkarske reprezentance Janiju Kovačiču.

V ženski konkurenci sta slavili kajakašici na mirnih vodah  Špela Ponomarenko-Janić in Anja Osterman, med ekipami pa košarkarji Kopra Primorske.