Dramatičen finale pripadel dvojici Zdauc - Bašič

Na tradicionalnem mednarodnem balinarskem turnirju v Pivki ob dnevu samostojnosti in enotnosti je letos v močni konkurenci slavila dvojica Martin Zdauc - Robert Bašič.

Tudi letos so člani Balinarskega kluba Oro Met iz Pivke 26. decembra organizirali močan mednarodni turnir, na katerem so nastopila številna znana balinarska imena iz Hrvaške in Slovenije. V konkurenci 16 dvojic sta največ pokazala člana Ilirske Bistrice Martin Zdauc in Robert Bašič, ki sta v skupinskem delu premagala dvojici Erik Čeh - Jasmin Čaušević in Marko Jagodnik - Anton Fabec. V četrtfinalu sta bila boljša od dvojice Jaka Štremfel - Gorazd Ferfolja, v polfinalu pa še od Anžeta Petriča in Žana Sodca.

V velikem finalu ju je čakal dvojec Gregor Sever - Anton Kosar. V izločilne boje sta se prebila preko repasaža, v četrtfinalu sta bila boljša od dvojice Damjan Vindišar - Vinko Koprivec, v polfinalu pa od izkušenega postojnskega dvojca Ante Bašič - Boris Borovina. Finale je postregel z izenačeno partijo, v kateri so odločale zadnje krogle, z rezultatom 10:9 pa sta se zmagovalnega pokala veselila Zdauc in Bašič.