O zmagovalcu odločil zadeti balin

Tudi letos je prestolnica gostila tradicionalni turnir Ona-On v organizaciji BŠK Krim Ljubljana s številnimi vrhunskimi balinarkami in balinarji. Zmage se je veselila dvojica Lara Faganel - Erik Čeh.
Kar 24 mešanih dvojic je nastopilo na sobotnem turnirju, ki sta ga gostili balinarski dvorani na Krimu in v Šiški. Že v skupinskem delu so lahko ljubitelji balinanja uživali v številnih napetih obračunih, v katerih so odločale zadnje odigrane krogle, nekatere zveneče zasedbe pa so z igranjem zaključile že pred četrtfinalom.

Tudi zmagovalna dvojica Lara Faganel - Erik Čeh je imela ogromno dela na poti do prvega mesta. V osmini finala, četrtfinalu in polfinalu je tekmecem prepustila le tri točke. V velikem finalu pa sta bila Nina Kozjek in Žan Sodec izjemno blizu zmagi, a sta se Faganelova in Čeh rešila z zadnjim zadetim balinom in slavila z 9:8. Tretje mesto sta si razdelili dvojici Zule - Premru in Štor - Štor.
“Turnir je bil izjemno kakovosten in napet, saj se je le nekaj obračunov zaključilo predčasno. Menim, da tudi glede organizacije napredujemo iz leta v leto, tako da se že veselim naslednjega turnirja,” je pojasnil Miha Sodec iz BŠK Krim Ljubljana.