REREACIJSKA LIGA SLOVENSKE ISTRE

Podrobnosti

Pred šestimi leti so klubi ustanovili Balinarsko rekreacijsko  združenje (BRZI). V ligi, ki se je letos zaradi korone virusa pričela šele v mesecu juniju po pospešenem tempu, z dvema krogoma na teden (ponedeljek, četrtek ali sredo).

V ligi BRZI nastopajo le ne registrirani igralci v igrah 1 x posamezno, 1 x trojka in 2 x dvojica. Igra se na dvo steznih igriščih na katerih lahko nastopajo tudi klubi iz podeželja občine Koper, Ankaran in Piran.
V ligi, ki se je letos zaradi korone virusa pričela šele v mesecu juniju po pospešenem tempu, z dvema krogoma na teden (ponedeljek, četrtek ali sredo).
V ligi BRZI nastopajo le ne registrirani igralci v igrah 1 x posamezno, 1 x trojka in 2 x dvojica. Igra se na dvo steznih igriščih na katerih lahko nastopajo tudi klubi iz podeželja občine Koper, Ankaran in Piran.
V letošnjem letu nastopajo ekipe; Skala Kubed, Pompjerji Sečovlje, Antena Portorož-2,  Marezige, PGD Dol pri Hrastovljah, Kampel Brda, Pomjan, Koštabona in Ankaran.
Po 10 krogih vodi Skala Kubed, pred Pompjerji in Anteno-2.
Tekme v ligi so zelo borbene in  napete, saj bo vse do konca prvenstva napeto v borbi za prvaka. Razlika po 10 krogih je med prvo in šesto uvrščeno ekipo  le 3 točke.
Posebnost tekmovanja je tudi, da zmagovalec tekme prejme 3 točke, poraženec 0 točk, v primeru NN rezultata prejme ekipa, ki je osvojila več puntov 2 točki in nasprotnik 1 točko.
Zelo pohvalno je, da ekipe nastopajo v duhu športnega tekmovanja, druženja in ohranjanja prijateljskih odnosov.
Liga BRZI ima tudi sponzorja gostilno Kariola iz Marezig, ki jih tudi materialno  podpira, za kar smo mu še posebej hvaležni.

 
Do 2. septembra imamo pavzo in nato zopet veselo na delo.

10. krog
MAREZIGE - PGD DOL 4:4
KAMPEL BREDA - SKALA KUBED 4:4
ANKARAN - POMJAN 4:4
POMPJERI SEČOVLJE - ANTENA PORTOROŽ 2:6

Lestvica po 10. krogu: SKALA KUBED 18, POMPJERI SEČOVLJE 18, ANTENA PORTOROŽ 17, MAREZIGE 17, KAMPEL BREDA 16, PGD DOL 15, POMJAN 11, KOŠTABONA 6, ANKARAN 2

Hvala in lep pozdrav.
Zdravko Taškar

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije