Območne lige po Sloveniji

Podrobnosti

POSAVSKA LIGA

Končali smo 5 sezono. V zadnji sezoni so v ligi nastopale štiri ekipe. Največ ekip je nastopalo v drugi sezoni (8). Letos so se končnega prvega mesta veselili balinarji iz Radeč, kateri so izkoristili poraz Krškega v zadnjem krogu, sami pa so na domačem igrišču premagali ekipo iz Sevnice. To je prvič odkar se igra liga, da je bila na koncu prva ekipa, ki ni iz Krškega. Končni vrstni red je sledeči: Radeče, Krško, Sevnica, Senovo.  Vsi rezultati, lestvica in še kakšna malenkost se vodi na spletni strani: https://tinx78.wixsite.com/pbliga

Rezultati zadnjega kroga:
SENOVO - KRŠKO 6.4
RADEČE - SEVNICA 7:3

OSMI  KROG  ŠTAJERSKE  LIGE  UPOKOJENCEV  V  BALINANJU

Po dobrem mesecu počitnic smo ta teden nadaljevali s drugim delom Štajerske lige v balinanju za upokojence.
Že prva tekma je bil tradicionalni mestni derbi med ekipama BŠDU Premogovnikom kot domačinom in gosti iz KU Gorenja. Tokrat je ime derbi zares bil povsem na mestu kajti nobena ekipa ni popuščala, čeprav so bili vse skozi domačini v rahli prednosti. Gostje so tokrat imeli izredno srečo v zadnjem metu v krog, kar je dalo končni rezultat  5 : 5 tudi punt razlika je bila minimalna 36 : 34 za domačine.

Naslednje jutro je bilo srečanje v Vinski gori, kjer so domačini gostili vse boljšo ekipo DU Velenja. Domačini so na podlagi zadnjih dobrih iger šli v srečanje povsem sproščeno . Gostje pa so tokrat začeli na vso moč kar se jim je na kraju zelo poznalo v rezultatu 3 : 7 tudi punt razlika 35 : 39 je bila v njihovo korist.
Preostalo je še srečanje v Celju , kjer so gostili ekipo BK Žalca. Domačini so se tokrat močno trudili, vendar več kot remi jim ni uspelo dobiti. Tako se je srečanje končalo z rezultatom 5 : 5 in punt razliko 30 : 43 za goste.
Trenutni vrstni red ekip po osmem kolu v prvi ligi je naslednji : 1. BŠDU  Premogovnik 9 točk, 2. BK - Polzela 8 točk, 3. DU Velenje 8 točk,  4 DU  Vinska gora 7 točk 5. BK  Žalec 7 točk, 6. KU Gorenje 6 točk, 7. BK  Celeia Celje 3 točke.
Ekipa BK  Polzela  je bila v tem kolu prosta. 
Tudi v drugi ligi se je začelo nadaljevanje z šestim krogom , kjer so domačini v Topolšici gostili vedno neugodno ekipo DU Kavče. Tokrat domačini niso imeli prevelikih težav, končni rezultat 6 : 2 ni bil s težavo dosegljiv. Tudi punt razlika 36 : 29 je bila v korist domačinov.
Naslednje srečanje je bilo v Dobrni, kjer so gostili vedno boljšo ekipo PDU  Gorico. Domačinom letos nikakor ne gre, zato tudi tokratni izid srečanja 1 : 7  ni presenečenje, ker so gostje bili v premoči kar kaže tudi punt razlika 27 : 42.
Preostalo je še srečanje v Slovenskih Konjicah med ekipama BS Vrbno - Vrbica in  DU Šoštanjem. Čeprav je gostujoča ekipa letos izredno dobra ji ni uspelo premagati okrepljene ekipe domačinov. Tako je bil  4 :4 povsem upravičen, tudi punt razlika je bila povsem izenačena 37 : 37.
Trenutni vrstni red ekip po šestem kolu v drugi ligi je naslednji: 1. DU Šoštanj 10 točk, 2. BK Topolšica 7 točk, 3. PDU Gorica 7 točk, 4. PDU  Kavče 6 točk, 5. BS Vrbno - Vrbica 5 točk, 6. DU Dobrna 1 točka.

Sestavil : Franc Tomše
Uredila: Milenka Blažević, dopisnica

OBZ POSTOJNA

1. območna liga OBZ Postojna 2020/21

1. krog, petek 28.8.2020 ob 17.00 uri
GRMADA PLANINA - POSTOJNA 2
KOSEZE - KOŠANA MLADI
BISTRC - PROSTI

2. območna liga OBZ Postojna: 2020/21

1. krog, petek 28.8.2020 ob 17.00 uri
 PALČJE - DIABETIKI
POSTOJNA (ŽENSKE) - ORLEK ORO MET 2
PIVKA (ŽENSKE) - FRNANTOVI
HRAŠČE - PROSTI

LIGA OBZ SEŽANA 2020/21

1. krog, 28.8.2020
GRADNA – REPENTABOR
ROVNA – BRINJ
HRAST II – SUDEST

KRAŠKA REKREACIJSKA LIGA 2020

7. krog, 28.8.2020
JADRAN H.K. KOSTANJEVICA
HRAST ŠTANJEL - BRINJ
PLISKOVICA - UPOKOJENEC

ŽENSKA NOTRANJSKA LIGA 2020/21

torek 8. septembra 2020 ob 17.00 uri prične ženska notranjska liga. V letošnji sezoni 2020 / 2021 sodeluje 5 ženskih ekip in sicer TIČNICA, LOGATEC, DRAGOMER, LOŠKA DOLINA in KOLEKTOR IDRIJA. Igra se dvokrožno. V slučaju slabega vremena se tekma odigra do naslednjega kroga. Ekipe se same dogovorijo za prestavljeni termin.

1. krog – torek 8. september ob 17.00 uri
TIČNICA  :  LOŠKA DOLINA   
DRAGOMER  :  KOLEKTOR IDRIJA
LOGATEC – prost    

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije