Balinar od malih nog

Podrobnosti

Zoran Rednak je športnik, ki se lahko pohvali z velikimi uspehi dosedanje balinarske kariere. Pred njim pa je že nov izziv, nastop v Super ligi.

Zoran je letos dopolnil 40 let. Svojo športno pot je začel kot otrok, s treningi smučarskih skokov in z igranjem nogometa. Pokojni oče Rudi ga je večkrat peljal na balinišče v Velenju, kjer je že kot otrok spoznal balinanje. Komaj je čakal, da je bil vikend, da je lahko balinal s starejšimi. Redno je začel balinati pri šestnajstih letih. Osvojil je tretje mesto v hitrostnem zbijanju na Državnem prvenstvu v Rogaški Slatini ter postal svetovni prvak v Casablanci. »To so nepozabni spomini. Še danes se spomnim, kako smo bili ponosni, ko smo zaslišali Slovensko himno,« se spominja Zoran. Igral je v klubih Trata, Mlinar Padna in Premogovnik Velenje.

V Italijanskem klubu Pontese je igral 10 let in z njimi osvojil vse, kar se osvojiti da. Lata 2015 je pristopil v BŠD Rogaška Crystal Rogaška Slatina in še isto leto bil tretji na Državnem prvenstvu. Leta 2017 je v Super ligi igral za BK Hrast in se še istega leta vrnil nazaj v Velenje, v BK Premogovnik Velenje, kjer igra v Super ligi še danes.

Letos je postal predsednik Šaleške območne balinarske zveze (ŠOBZ). »Zaradi COVID-19 je letos odpadlo veliko tekmovanj. V zvezi nam primanjkuje klubov, še bolj pa nas skrbi kronično pomanjkanje mladih balinarjev. Zato polagam na srce predsednikom, da posvetijo več pozornosti na pridobitev mladih v naše vrste. Zavedati se moramo, da je ta šport med težjimi, saj smo odvisni od vremena, samega igrišča in znebiti se moramo občutka, da gre za gostilniški šport. Pomlajeni Balinarski zvezi Slovenije, predvsem predsedniku Primožu Marinku, želim dobro sodelovanje in veliko medsebojnega razumevanja, saj bomo tako premagali vse ovire, ki so nas doletele v letošnjem letu,« je zaključil Zoran.

Milenka Blažević, foto: Milenka Blažević, osebni arhiv

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije