Reprezentance

Reprezentančna selektorja zadovoljna z videnim

Minuli konec tedna sta se prvič po daljšem času zbrali obe članski reprezentančni balinarski selekciji. Izbranke in izbranci selektorjev Mihe Sodca in Davorja Janžiča so prikazali visok nivo pripravljenosti.

Razširjeni reprezentančni selekciji sta od petka do nedelje brusili formo za nadaljevanje koledarskega leta, v katerem sta evropski prvenstvi v obeh kategorijah še pod vprašajem. Selektor moške izbrane vrste Davor Janžič je imel v balinarski dvorani Trata v Škofji Loki na voljo Aleša Borčnika, Anžeta Petriča, Dejana Tonejca, Marka Švaro, Martina Zdauca, Tadeja Premruja, Gregorja Severja, Erika Čeha, Gašperja Povha, Žana Sodca in Jako Kosirnika, svojo odsotnost pa je opravičil zgolj Jure Kozjek. Janžičevi izbranci so potrdili, da slovensko moško balinanje upravičeno sodi v sam svetovni vrh, saj so na treningih dosegali odlične rezultate v tehničnih disciplinah, v katerih je izstopal Aleš Borčnik z 49 zadetki, ter igri v krog.

“Fantje so se zelo potrudili in delali zelo angažirano. V tekaških disciplinah so kljub izostanku ligaškega tekmovanja prikazali odlično pripravljenost. Tudi v klasičnih igrah so nekateri izstopali. Na splošno sem lahko zelo zadovoljen z njimi. Menim, da imamo odlično bazo igralcev, ki lahko na velikih tekmovanjih napadajo najvišja mesta v vseh disciplinah. S pomočnikom Bojanom Berčičem bova imela sladke skrbi pri izbiri,” je pojasnil Janžič. Dobro pripravljenost je prikazal tudi Tadej Premru, ki se je po daljšem času ponovno znašel na reprezentančnem seznamu: “Veseli me, da je novi selektor ponudil priložnost večjemu številu igralcev. V mlajših in tudi članski reprezentančni selekciji sem opravil kar nekaj priprav, a so letošnje daleč najbolj kakovostne. Vsak izmed fantov se trudi po najboljših močeh in se z velikim žarom bori za mesto v izbrani vrsti.”

V istem terminu je selektor ženske izbrane vrste Miha Sodec s pomočnikom Milanom Bozovičarjem pilili formo pomlajene ženske zasedbe, v kateri tokrat zaradi zdravstvenih, službenih in družinskih obveznosti ni bilo Sare Jenčič, Petre Pivk Lukančič, Polone Zule in Tanje Marc. Sodec je tako preveril formo Tadeje Petrič, Nine Volčina, Ane Pevec, Eve Hervol, Leje Vehovec, Rebecce Martulas, Anete Fidel, Sonje Debevc, Mie Švara, Ive Guštin in Eve Žerjal.

Zadnji dan priprav sta se s 47 zadetki v štafetnem zbijanju izkazali Nina Volčina in Tadeja Petrič, Sodec pa je pohvalil tudi predstave mlajših balinark: “Zelo sem zadovoljen sem s potekom priprav. Od petka do nedelje je bil viden velik napredek. Postavili smo temelje za nadaljnje delo. Reprezentantkam bomo skušali v prihodnje organizirati priprave na tedenski bazi v tehničnih disciplinah.” Nina Volčina je potrdila, da bo še naprej prva violina v tekaških disciplinah: “Selektor je tokrat na priprave povabil kar nekaj mladih igralk. Kljub težavam in odpovedim zaradi koronavirusa je splošna pripravljenost na zavidljivem nivoju.”