Reprezentance

Erik Čeh svetovni prvak

Na Kitajskem se je končalo svetovno prvenstvo v treh kategorijah. Nastopile so ženske, mlajši člani in mladinci. Slovenske balinarke in balinarji so bogati zbirki dodali štiri nove kolajne, eno zlato, eno srebrno in dve bronasti.  Erik Čeh je osvojil naslov svetovnega prvaka v hitrostnemu zbijanju, skupaj z Nino Volčina pa srebro v mešani štafeti. Nina je poleg srebra osvojila tudi bron v hitrostnemu zbijanju medtem ko je drugi bron dodal Gašper Povh v igri bližanja in zbijanja v krog. Slovenska balinarska odprava se v domovino vrača v ponedeljek, predvidoma ob 22.00 uri na letališče Jožeta Pučnika.

Med dekleti sta bili kolajne tudi Sara Jenčič v igri bližanja in zbijanja v krog ter Polona Zule v klasični igri posamezno. Obe sta izpadli v četrtfinalu. Jenčičeva je na koncu osvojila peto mesto, Zuletova pa je bila sedma. V natančnemu zbijanju je nastopila Laura Škoberne in osvojila šesto mesto.  Na šestem mestu je končala tudi slovenska štafeta v zasedbi Ana Pevec in Nina Volčina, medtem ko se dvojici Pevec-Škoberne ni uspelo prebiti skozi repasaž v predtekmovalni skupini.

Med mladinci je Žan Sodec dvakrat izpadel v četrtfinalu. Osvojil je sedmo mesto v klasični igri posamezno, medtem ko sta skupaj z Gašperjem Povhom osvojila peto mesto v igri dhojic. Med mlajšimi člani je Jaka Kosirnik v natančnemu zbijanju osvojil 13. mesto, dvojec Čeh - Povh Matija pa je bil v štafeti na koncu šesti.

Med članicami je bila najbolj uspešna reprezentanca Francije, takoj za njo pa je nekoliko presenetljivo reprezentanca Turčije. Favorizirane Kitajke so se morale zadovoljiti z dvema bronastima kolajnama. V kategorijah U18 in U23 so lahko najbolj zadovoljni v taboru Hrvaške. Mladi hrvaški balinarji so osvojli 5 kolajn od tega kar tri zlate.