Pet medalj je že v žepu

Za slovensko reprezentanco je zelo uspešen tekmovalni dan. Po nastopu štafete, ki si je že dopoldne zagotovila nastop v polfinalu in si s tem že zagotovila odličje, sta najprej stopila na teren Jure Kozjek in Tadej Premru. Tadej je zdržal pritisk domače publike, saj je igral proti hrvaškemu reprezentanu Magliču. V igri bližanja in zbijanja v krog je takoj prevzel pobudo in vodstva ni izpustil do konca. V polfinalu ga čaka rezprezntant BiH, Čorluka.

Jure je pričel v klasiki slabo. Tolka ni in ni stekla, nasprotnik Zelič pa si je počasi nabiral prednost. Odločilni preobrat je Jure napravil v petem obratu, ko je zadel trikrat, dve krogle pa sta mu pri tem ostali v terenu. Zatem je pritisnil na plin in vodstva ni več izpustil. V polfinalu ga čaka italijanski reprezentant Pautassi. Omeniti je potrebno še odlično igro domačega igralca Grančiča, ki je po res odlični igri izločil Francoza Garcio.

Zadnji današnji slovenski nastop je opravil Davor Janžič. Devet četrtfinalistov je nastopilo v disciplini natančnega zbijanja. Prvi trije nastopajoči so se uvrstili v četrtfinale po sinočnjem repasažu, danes pa so nastopili odlično, na koncu se je izkazalo, da so se vse trije uvrstili v finale štirih najbolj natančnih. Davorja to ni zmedlo, svoj suveren nastop pa je kronal z 30 točkami.

Slovenija ima najmanj 5 medalj že v žepu. Jutri popoldne ob 14.00 uri bo imela možnost še naša dvojice, ko bo na sporedu nastop v četrtfinalu, nasprotnik bo znan jutri zjutraj.

cool image

Stojčič (BIH) - 10
Petkovič (MNE) - 4

Tekmovalni spored - petek 07.09.2021