Zlato in trikrat bron

Končano je svetovno balinarsko prvenstvo za ženske v Turčiji. Slovenska izbrana vrsta je osvojila kar štiri odličja in sicer eno zlato in tri bronaste medalje. Zadnji tekmovalni dan smo videli dva slovenska nastopa. V polfinalu je nastopila slovenska dvojica, ki tudi drugič ni bila kos reprezentančni dvojici Kitajske, popoldne pa je v finalu natančnega zbijanja nastopila še Ana Vorih, ki je za Slovenijo osvojila še tretji bron. Skupaj je letos Slovenija na reprezentančnem nivoju osvojila kar 12 odličij, kolekcija žensih kolajn pa se je povišala na 25. Najuspešnejša reprezentanca tega prvenstva je bila Francija s tremi zlatimi, eno srebrno in eno bronasto medaljo. Slovenska ženska reprezentanca se bo vrnila domov jutri zvečer, letalo iz Münchna pa bo na letališče Jožeta Pučnika prispelo predvidoma ob 21. uri.

cool image

DVOJICE - POLFINALE

• Slovenija (Sodec T., Novak N.) - Kitajska (Xiaoming, Wang) 5-13
  • Francija (Maugiron, Millet) - Italija (Perotto, Camilla) 5-2