Trophée Béraudier 2013

V Lyon je bilo povabljeno 16 parov, večinoma sedanjih in nekdanjih francoskih reprezentantov, iz tujine pa le še Italijana Suini in Bruzzone, Bruni in Lotto iz Monaka ter Amerio in Riviera (Vif II). Slovenca Davor Janžič in Jure Kozjek, aktualna evropska prvaka v tej disciplini z lanskega prvenstva v Pazinu, sta v predtekmovanju igrala v skupini A s pari St. Vulbasa (Mourgues, Jacquemier), Toula (Montels, Benoit) in najboljšega domačega kluba CRO Lyona (Majorel, G. Chirat).

cool image

''Večinoma gre za kakovostne klubske zasedbe, vendar se je kljub temu izjemno težko prebiti v sklepni del. Doslej smo imeli na tem mednarodnem turnirju v Lyonu že veliko uspeha, saj smo dosegli dve zmagi, skupaj pa smo bili petkrat v finalu. Prepričan sem, da bosta Davor in Jure igrala na visoki ravni in dosegla prvi reprezentančni uspeh v letošnjem letu,'' je menil pred odhodom v Francijo selektor članske reprezentance Aleš Škoberne, ki je bil tudi že med zmagovalci Lyona.

In še kako je imel selektor prav. Slovenska zasedba je kljub odlični igri zabeležila dva tesna poraza, in se že vrača proti domu. Oba dvoboja sta bila težka in kvalitetna, o zmagovalcu pa so odločale zadnje krogle.

Rezultati - predtekmovanje SKUPINA A

SLOVENIJA/Kozjek, Janžič - ST.VULBAS      5:6