Slovenke zabeležile prvi dve zmagi

Komiža na hrvaškemu otoku Vis gosti najboljše balinarke stare celine. Drugo evropsko prvenstvo je slovenska reprezentanca pričela odlično in na prvi tekmovalni dan zabeležila dve zmagi. Tik pred zdajci je bil spremenjen tekmovalni spored, žal pa je onemogočeno tudi neposredno poročanje iz samega prizorišča, saj balinarska dvorana nima na voljo internetne povezave. Posledično tudi odgovorni funkcionarji FIB ne morejo tekoče objavljati rezultatov na spletni strani mednarodne balinarske zveze.

BZS

Prva se je v boj danes popoldne podala dvojica v zasedbi Denis Vidmar in Maruša Tinta, ki je ugnala dvojico Črne Gore. Takoj za tem pa je na teren stopila še Tadeja Sodec v posamični igri klasično, ki je brez večji težav opravila s Turkinjo. Tako med pari kakor tudi med posameznicami v obeh naših skupinah v četrtfinale napredujeta najboljša dva.

DVOJICE

• Slovenija (Vidmar, Tinta) - Črna Gora (Sindik N., Sindik D.) 10:3
  • Hrvaška (Čančarevič, Čori) - prosta

POSAMEZNO

• Sodec (SLO) - Ozlem Kormaz (TUR) 13-5
  • Čančarevič (HR) - prosta

Danes zvečer po otvoritveni slovesnosti bo na sporedu še hitrostno zbijanje, kjer slovenske barve zastopa Nina Novak. Ker je v tej disciplini prijavljeno le osem tekmovalk, današnji nastop ne bo štel za nič drugega kot le za vrstni red nastopajočih v četrtfinalu.