Tonejc in Kozjek z odliko

Jure Kozjek v klasični igri posamično in Dejan Tonejc v igri bližanja ter zbijanja v krog sta se suvereno uvrstila v osmino finala svetovnega prvenstva. Oba sta bila zelo zadovoljna s svojo igro, zavedata pa se, da ju v nadaljevanju čaka težje delo. Veliko bo odvisno tudi od žreba saj je v predtekmovanju spodletelo Italijanu Bruzzoneju ter Črnogorcu Petkoviču, ki sta v primeru da se bosta izvlekla v repesažu, možna nasprotnika Dejana Tonejca. Jure pa lahko ob neugodnemu žrebu naleti na drugouvrščenega iz šeste skupine, evropskega prvaka Anteja Grančiča ali vedno neugodnega Romaina Garcio. Dejan in Jure sta bila tudi pred našim mikrofonom.

Foto Boštjan Hegler

V nadaljevanju današnjega dne se nadejamo da se bo poleg Aleša Borčnika v "brzincu" ter omenjenima Juretu Kozjeku in Dejanu Tonejcu, v osmino finala uspelo uvrstiti tudi štafeti ter Davorju Janžiču v natančnemu zbijanju.

Rezultati - KROG - skupina 6

SKUPINA 6
A-B BARRIOS (URG) ADORNO (LUX) 20:14
C-D TONEJC (SLO)