Slovenija v repesaž z Argentino

Danes je prva na teren stopila slovenska dvojica Jure Kozjek in Davor Janžič. V dvoboju zmagovalcev iz prvega kroga kvalifikacij jima je nasproti stala italijanska zasedba Bruzzone - Grattapaglia. Prava balinarska poslastica se je pričela z vodstvom Italije, a sta naša dva fanta kaj hitro ujela priključek in prevzela pobudo. Pri izidu 2:2 je danes odlični Grattapaglia tudi z nekoliko srečnim udarcem pospravil iz igralnega polja vse slovenske krogle in s tem povedel Italijo v vodstvo 7:2. Slovenska klop je takoj odreagirala in zahtevala time-out. Že v naslednjem obratu je naš dvojec vrnil udarec s tremi punti. Slovenski par je imel na igrišču vseskozi pobudo, Italijo pa je reševal Grattapaglia, predvsem z zadetimi balini in s tem anuliranimi obrati. Kljub temu sta Kozjek in Janžič 11 minut pred koncem izenačila na sedem. Takrat je odreagirala tudi italijanska klop in izkoristila svoj time-out. Kazalo je da ni pomagalo, saj sta naša dva fanta nadaljevala z odlično in potrpežljivo igro. V tem obratu se je zbudil tudi danes nekoliko "zaspani" Bruzzone in dvakrat približal na pozicijo približno 30 cm nad balinom. Davor je enkrat njegovo kroglo izbil, v drugo pa se je naš par odločil za bližanje. Jure je želel nasloniti svojo kroglo in jo s tem zaščititi pred zbijanjem, a je bil žal kakšen milimeter prekratek. Davor je bil zato prisiljen reševati obrat, kar mu je tudi uspelo. Tudi zadnji obrat je po izteku igralnega časa Jure odprl z odlično kroglo. Grattapaglia jo je zadel,  njegova krogla pa je ostala  v terenu. To je ponovil kasneje tudi Bruzzone, tako da je bilo na vrsti ponovno reševanje obrata. Davorju tokrat žal ni uspelo, in Italijana sta se z zmago uvrstila v osmino finala. Slovenijo čaka jutri vroči dvoboj pred domačim občinstvom in proti domači dvojici.

Foto Boštjan Hegler

• ITALIJA - SLOVENIJA 9-7