Svetovni pokal za ženske

Prihajajoči konec tedna bo v francoskemu Saint Vulbasu prvič na sporedu svetovni pokal za ženske. Pravico do nastopa ima deset najboljših reprezentanc iz zadnjega svetovnega prvensta, ki je bilo kot vemo lani v Maroku, dve reprezentanci pa sta dobili vabilo. Reprezentance bodo razdeljene v štiri skupine, nosilke skupin pa bodo najboljše štiri iz Casablance: Kitajska, Francija, Italija in Maroko

Poleg Slovenije, ki je bila v Casablanci sedmouvrščena, bodo v drugemu bobnu za žreb še Čile, Srbija in Turčija. V tretjem bobnu bosta Tunizija in Hrvaška, ter dve reprezentanci z tako imenovanim wild cardom, ki sta ga prejela Monako in Japonska. Predtekmovanje po skupinah bo potekalo po sistemu vsak z vsakim, v polfinale pa vodi le prvo mesto v skupini. Tekmovalke bodo merile moči v natančnemu zbijanju, igri dvojic in v štafetnemu zbijanju. Slovenske barve bodo zastopale Sara Jenčič, Polona Zule, Nina Volčina in Ana Vorih, reprezentanco bo prvič vodil novi selektor Miha Sodec.

Program tekmovanja

PETEK, 10.02.2017