V Wroclaw po nove kolajne

V zadnji tretjini meseca julija bodo na sporedu Svetovne igre mladih (World games), gostitelj pa je mesto Wroclaw na Poljskem. Po programu bodo 22., 23. in 24. julija nastopili tudi najboljši balinarji in balinarke iz zadnjega svetovnega prvenstva.

Slovenijo bo med člani zastopal Anže Petrič v hitrostnemu zbijanju, med dekleti pa bosta nastopili Nina Volčina prav tako v hitrostnemu zbijanju ter Laura Škoberne v natančnemu zbijanju. Reprezentanco bo vodil Miha Sodec.  Medtem ko na zadnjih igrah leta 2013 v Caliju nismo nastopili pa se lahko z veseljem spomnimo leta 2009, ko se je Aleš Borčnik iz Tajvana vrnil z zlato kolajno. Potem ko je prav na svetovnih igrah prvič na velikih tekmovanjih uspel premagati takratnega rivala Fabiena Amarja, kakšen mesec prej je bil namreč poražen v Pescari na Sredozemskih igrah, mu je to uspelo ponoviti še dober mesec kasneje na svetovnemu prvenstvu v Maconu.

Sprejem na letališču Jožeta Pučnika leta 2009