Slovenski balinarji na svetovnem prvenstvu v Turčiji

Podrobnosti

Slovensko moško balinarsko reprezentanco čaka nastop na članskem svetovnem prvenstvu v Turčiji. Varovanci Antona Kosarja želijo tudi v Mersinu v vseh šestih disciplinah krojiti svetovni vrh.

Moška članska izbrana vrsta, ki jo prvič na velikih tekmovanjih vodi Anton Kosar, bo po zaslugi odličnih nastopov na lanskem evropskem prvenstvu lahko na svetovnem prvenstvu v Turčiji od 5. do 9. novembra nastopila v vseh šestih disciplinah. Na kontinentalnih prvenstvih in Panameriških igrah si je nastop v Mersinu zagotovilo 23 držav iz Evrope, Azije, Oceanije, Južne Amerike in Afrike.

Slovenci so blesteli na zadnjem svetovnem prvenstvu leta 2017 v Maroku, ko so kot najuspešnejša reprezentanca osvojili tri zlate, srebrno in dve bronasti medalji. Davor Janžič bo v Mersinu branil naslov svetovnega prvaka v natančnem zbijanju ter skupaj z Juretom Kozjekom tudi v igri dvojic. Slednji je po treh zaporednih svetovnih naslovih v igri posameznikov v Casablanci osvojil bron, srebra pa se je v igri v krog veselil Dejan Tonejc. Ob odsotnosti poškodovanega Aleša Borčnika je na severu Afrike v hitrostnem zbijanju zablestel Anže Petrič in oblekel mavrično majico za naslov svetovnega prvaka, medtem ko je štafeta Anže Petrič - Gregor Oprešnik osvojila bron.

Tekmovalni spored se bo v Mersinu pričel v torek dopoldne, finala v vseh šestih disciplinah pa bodo na sporedu v soboto.

Moška članska reprezentanca; Svetovno prvenstvo, Mersin (Turčija), 5. do 10. november 2019

- Anton Kosar, selektor

- Davor Janžič, dvojica in natančno zbijanje

- Jure Kozjek, dvojica in posamezno

- Aleš Borčnik, hitrostno in štafetno zbijanje

- Anže Petrič, štafetno zbijanje

- Dejan Tonejc, igra v krog

- Rok Mihič, maser

Anton Kosar, selektor reprezentance: “Prevzel sem reprezentanco, ki je bila najboljša na svetu. Kadrovske zasedbe nisem menjaval, saj fantom popolnoma zaupam. Branimo dve zlati medalji iz Maroka. V vseh disciplinah imamo najvišje cilje. Pripravljenost je dobra in v Turčijo potujemo z namenom, da osvojim čim več zlatih medalj.”

Davor Janžič: “V Turčiji bomo ciljaji na najvišja mesta. Težko je napovedati zlate medalje, saj tudi ostale države napredujejo. Pričakujemo vsaj eno zlato odličje, a se zavedamo, da se lahko vse skupaj hitro obrne.”

Aleš Borčnik: “Na zadnjih prvenstvenih tekmah v Italiji sem dosegel zelo dobre rezultate, ki jih želim ponoviti tudi na svetovnem prvenstvu. Na prvenstvu ne bo Francozov. Za medalje v tekaških disciplinah ob Sloveniji vedno kandidirata tudi Italija in Hrvaška, v boj se lahko vmešajo tudi Kitajska, Argentina in Tunizija. Že v kvalfikacijah bo potrebno iti na polno in si zagotovili boljši položaj v izločilnih bojih.”

Anže Petrič: “Še pravočasno sem se vrnil v formo po operaciji. Fizično še nisem pripravljen za nastop v dveh disciplinah, a bom fokusiran na nastop v štafetnem zbijanju. Pred dvema letoma sem izkoristil njegovo odsotnost v hitrostnem zbijanju, sedaj pa si želim, da ravno on v tej disciplini nadaljuje z zbiranjem lovorik. V štafetnem zbijanju sva uigrana in nadejam se najvišjih mest.”

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije