Slovenske balinarke v polfinalu svetovnega pokala

S sobotnima zmagama proti Črni Gori in Čilu so slovenske balinarke na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojile prvo mesto v svoji predtekmovalni skupini in si zagotovile nastop v nedeljskem polfinalu, v katerem se bodo pomerile z domačinkami. V drugem polfinalu se bosta pomerili Hrvaška in Argentina.

V prvem nastopu na svetovnem pokalu v Turčiji so Slovenke v soboto zgodaj popoldne ugnale Črno Goro s 6:0. Varovanke Mihe Sodca so dvoboj na izredno lepo urejenem balinišču v Mersinu odprle z zmago Tadeje Petrič, ki je v natančnem zbijanju z zadetim zadnjim balinom premagala Andjelko Šujica z 9:4. Sledila je suverena zmaga dvojice Tadeja Petrič - Sara Jenčič proti črnogorski dvojici Gordana Ćuk - Tijana Radvanović s 13:2, piko na i slovenski zmagi pa je v hitrostnem zbijanju postavila Nina Volčina, ki je bila boljša od Radvanovićeve s 37:8.

Slovenke je popoldne čakal še obračun za prvo mesto v skupini proti Čilu, ki je v prvem krogu s 4:2 premagal Črno Goro. Odločilni obračun se ni začel po željah, saj je Tadeja Petrič klonila v natančnem zbijanju proti Melisi Polito s 4:17. Igra dvojic je prinesla visoko zmago naveze Petrič - Jenčič proti Melisi Polito in Giuliani Goecke s 13:2, tako da je o potniku v polfinale odločal dvoboj v hitrostnem zbijanju med Volčino in Politojevo. Slovenska reprezentantka je upravičila sloves ene izmed najboljših hitrostnih zbijalk na svetu in je tekmico iz Čila premagala s 37:27, ter tako Sloveniji s končnih 4:2 prinesla mesto med najboljšimi štirimi reprezentancami na svetovnem pokalu. S tem je slovenska reprezentanca že ponovila uspeh izpred dveh let in si zagotovila najmanj bronasto medaljo. “Dekleta pravijo, da krogle odskakujejo bolj kot ponavadi, a nas to ni oviralo na poti do dveh zmag. V polfinalu pričakujem zelo izenačeno tekmo. Turkinje so v tem trenutku najvišje rangirana reprezentanca, vendar jih z zbrano igro lahko uženemo.” je polfinale napovedal selektor Sodec.

Polfinalna obračuna bosta na sporedu v nedeljo zjutraj, veliki finale pa v popoldanskem času.