V slovenskem taboru zadovoljni z žrebom

Torkov večerni žreb je slovenskim balinarjem na članskem svetovnem prvenstvu v Turčiji določil tekmece v predtekmovalnih skupinah. Prva bosta s tekmovanjem v Mersinu pričela Davor Janžič in Jure Kozjek v igri dvojic proti reprezentantoma Libije.

Čakanja na začetek članskega svetovnega prvenstva je vendarle konec in v sredo bo na balinišče v Mersinu stopilo vseh pet slovenskih reprezentantov. Žreb je določil, da bosta Davor Janžič in Jure Kozjek zjutraj ob 6.00 uri po slovenskem času (ob 8.00 uri) po lokalnem času) odigrala uvodni dvoboj proti libijski dvojici Fayad - Fayad, v skupini IV pa sta še avstralska dvojica Parisi - Palermo in naveza iz Peruja Ahamirano - Saenz.

Ob 8.00 uri bo sledil nastop štafet, v katerih bosta Aleš Borčnik in Anže Petrič zbijala kot osma, vrhunec dneva pa bo zagotovo uvodni dvoboj v igri v krog v skupini II ob 9.45 uri med Dejanom Tonejcem in Emanuelejem Bruzzonejem. Slovenec in Italijan nedvomno sodita med kandidate za sam vrh. Za prvi dve mesti v skupini, ki vodita v četrtfinale, pa se bosta v skupini II potegovala še Estonec Arti Lindvest in Libijec
Hayth Mahmoud Fayad. Ob 13.00 uri bo v tekmovalno areno ponovno vstopil Jure Kozjek, ki bo premierni nastop v igri posameznikov opravil proti Libijcu Ahmetu Mahmoudu Fayadu, medtem ko se bosta v drugem paru v skupini II pomerila Srb Milan Rašković in Tunizijec Mohamed Chouchaane.

Po svečani otvoritvi svetovnega prvenstva ob 13.30 bo dve uri pozneje Aleš Borčnik kot šesti pričel s tekmovanjem v hitrostnem zbijanju, ob 17.15 pa bo Davor Janžič kot drugi nastopil v prvem krogu kvalifikacij natančnega zbijanja. “Žreb nam je bil naklonjen. V skupinah imamo premagljive tekmece. Nekaj težje delo bomo imeli v igri v krog, saj Dejan Tonejc prvenstvo odpira proti Italijanu Emanueleju
Bruzzoneju, a ne dvomim, da mu ne bi uspelo osvojiti enega izmed prvih dveh mest v skupini. V tehničnih disciplinah bodo imeli fantje po zaslugi žreba dober pregled nad tekmeci,” je žreb ocenil selektor slovenske izbrane vrste Anton Kosar.

V igri posameznikov in dvojic ter igri v krog bo nastopalo 16 držav, ki so si mesta zagotovile na kontinentalnih prvenstvih, razdeljenih v štiri skupine. V četrtfinale vodita prvi dve mesti iz vsake skupine, tako da bo potrebno za napredovanje zabeležiti dve zmagi. V natančnem, hitrostnem in štafetnem zbijanju bosta v predtekmovanju na sporedu po dve seriji, v četrtfinale pa se bo uvrstila najboljša osmerica.

V četrtek bo sledilo nadaljevanje predtekmovanja v vseh disciplinah, v petek bodo na sporedu četrtfinalni boji ter polfinale v igri v krog in posamezno ter štafetnem zbijanju. V soboto bodo na sporedu preostala polfinala ter finalni obračuni v vseh petih disciplinah.

Žreb skupin v klasičnih igrah:

Igra dvojic:

I: Srbija, Čile, Monako, Estonija
II: Tunizija, Italija, Turčija, Maroko
III: Švica, Hrvaška, Argentina, Japonska
IV: Avstralija, Peru, Libija, Slovenija (Janžič - Kozjek)

Posamezno:

I: Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Italija, Kitajska