Slovenke na Reki proti Hrvaticam

Podrobnosti

Slovenska ženska balinarska reprezentanca se bo v petek popoldne na Reki v prijateljskem obračunu pomerila z izbrano vrsto Hrvaške.

Na petkovem obračunu na Reki se bosta reprezentanci Hrvaške in Slovenije pomerili v številnih discisiplinah, tako da bosta imela oba selektorja možnost, da ponudita priložnost večjemu številu igralk. Slovenski selektor Miha Sodec je na seznam reprezentantk uvrstil Petro Pivk (Kolektor Idrija), Evo Hervol, Sonjo Debevc (obe Bistrica), Polono Zule, Mio Švara, Rebecco Martulas (Pivka Oro Met), Ivo Guštin (Repentabor - Agrochem Hrast) ter Saro Jenčič, Nino Volčina in Lejo Vehovec (vse Krim Ljubljana).

“Na povabilo hrvaške zveze smo se z veseljem odzvali, saj dekleta potrebujejo čim več tekem. Veseli me, da lahko na Reko potujemo s kar desetimi reprezentantkami. Kljub temu da manjka kar nekaj odličnih igralk, smo sestavili zelo dobro ekipo. To dokazuje, da se baza igralk za reprezentanco širi. Ne glede na prijateljski značaj tekme, pričakujem dobro igro in pravi odnos do reprezentančnega dresa. S to tekmo začenjami ciklus priprav za nastop na evropskem prvenstvu 2020,” je pred odhodom na Hrvaško pojasnil Sodec.

Hrvaški selektor Romano Grižančić bo lahko računal na Nives Jelovica in Rio Vojković (obe Labin), Carrolino Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak, Iro Nimčević, Doro Fučak in Doroteo Maršanić (vse ŠB Čavle), Rozmarijo Karuza (Komiža), Dolores Vlaše (Kastav) in Majo Stipančič (Drenova).

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije