Mladi slovenski upi na močan Božični turnir

Pestro reprezentančno koledarsko leto bo zaključila moška mladinska izbrana vrsta, ki bo konec tedna nastopila na tradicionalnem Božičnem turnirju na Reki.

Mladi slovenski balinarji bodo za konec leta na Božičnem turnirju na Reki merili moči s tekmeci iz Francije, Srbije, Črne gore in Hrvaške. Nastopilo bo osem ekip, ki bodo razporejene v dve skupini. Sobotni spored bo namenjen skupinskim obračunom. V nedeljo se bosta zmagovalca skupin pomerila za končno prvo mesto, druguvrščeni zasedbi pa za tretje mesto.

Slovenski selektor Anton Kosar je za nastop na Kvarnerju izbral Gašperja Povha, Jako Štremfla, Jana Guština in Luko Blaževiča. V prvem delu vsakega obračuna bosta na sporedu igri dvojic in posameznikov, sledila bosta igra v krog in natančno zbijanje, za zaključek pa še štafetno zbijanje.

Pričakujem, da bodo fantje zaigrali tako kot znajo. Želimo poseči čim višje. Če se bo pokazala priložnost za zmago, jo bomo skušali izkoristiti in s tem postaviti piko na i odličnim letošnjim rezultatom, je pred potjo na Hrvaško razkril Kosar.

Božični turnir, Reka, 21. in 22.12.2019

Sobota: