Jaka Stenovec ponovno na vrhu

Po enoletnemu premoru je Jaka Stenovec ponovno osvojil naslov državnega prvaka v igri bližanja in zbijanja v krog. Letošnji finalni del najboljše osmerice je bil izveden na Planini pri Ajdovščini, v prelepem jesenskem ambientu. Bojazen, da bi bilo v prelepi dvorani prehladno je bila odveč. Prireditelj se je pri organizaciji tekmovanja zelo potrudil, pogrešali smo le nekoliko več ljubiteljev balinanja, ki jih v teh krajih in okolici zagotovo ne manjka. Priznanja je podelil podžupan občine Ajdovščina gospod Igor Česnik, tekmovanje sta vzorno vodila sodnika Jožko Petrič in Franc Žvokelj.

cool image

Polfinalna obračuna sta potekalo zelo izenačeno, tako da smo finalista dobili šele po zadnjih polfinalnih obratih. Medtem ko je dvoboj za tretje mesto z dokaj ležerno igro dobil član Sloge Žiga Šinkovec, je v finalnemu obračunu iz obrata v obrat rastla napetost. Potem ko je Stenovec polfinale odigral dokaj rezervirano, je v finalu proti domačemu Mateju Žvoklju začel zelo odločno. Slednji se je kar trikrat zametal v prvi menjavi, Jaka pa je to spretno izkoristil s praktično stoodstotnim izkupičkom. Nadaljevanje je bilo razmeroma izenačeno, a bolj ko se je dvoboj bližal koncu bolj se je zmanjševala razlika. Pred zadnjim obratom je imel Stenovec le še točko prednosti. V zadnjem obratu je Žvoklju uspelu v krog približati tri krogle, Stenovec pa je z dvema reštama ponovno osvojil šest točk in zmagal.

Potek finalnega dvoboja: Žvokelj - Stenovec 1:6 / 5:10 / 8:12 / 12:14 / 14:17 / 16:19 / 20:21 / 23:27

Končni vrstni red

1. STENOVEC JAKA (Planina Ribnikar AS)
  2. ŽVOKELJ MATEJ (Planina Petrič)