Nina in Sara novi državni prvakinji

V Bistrici je bilo danes na sporedu državno prvenstvo članic v natančnemu in hitrostnemu zbijanju. V prvi disciplini je nastopilo 21 v drugi pa 10 deklet. Rezultati so objavljeni v rubriki državna prvenstva.

BZS

Nina Volčina in Sara Jenčič sta novi državni prvakinji. Medtem ko je Nina zmagala v hitrostnemu zbijanju je Sara na koncu zmogla največ zbranosti in slavila v natančnemu zbijanju. Po Nini Sodec in Nini Novak je Nina Volčina že tretja Nina, ki je zavzela prestol v "brzincu". Prvi dve sta po štirikrat osvojili naslov državne prvakinje, trikrat pa je bila najboljša Petra Pivk. Danes je bila članica Kolektorja z dobrimi rezultati najboljša v vseh treh serijah in zasluženo osvojila svoj prvi naslov.

HITROSTNO ZBIJANJE - VRSTNI RED

1. VOLČIČ NINA (Kolektor Idrija)
  2. NOVAK NINA (Krim)
  3. TINTA ANA (Deskle)
  4. VIDMAR DENIS (Krim)
  5. HERVOL EVA (Bistrica)
  6. VINDIŠAR ZALA (Krim)
  7. TINTA MARUŠA (Deskle)
  8. FRANCELJ VESNA (Svoboda)

BZS

Svoj prvi naslov pa je osvojila tudi Sara Jenčič. Po prvih dveh serijah je sicer najbolje kazalo Maruši Tinti ki je kot edina dosegla konkretna rezultata a je v finalu popustila in brez osvojene točke zasedla končno četrto mesto. Članica ljubljanske Svobode ni dosegala vrhunskih izidov, je bila pa v finalu najbolj zbrana in zmagala.

NATANČNO ZBIJANJE - VRSTNI RED

1. JENČIČ SARA (Svoboda)
  2. KOPAČ MOJCA (Milje)
  3. NOVAK NINA (Krim)