Državne lige

Trata petič zapored

Podrobnosti

Končana je sedemindvajseta superligaška balinarska sezona na vrhu pa ni prišlo do sprememb. Balinarji Trate iz Škofje Loke so osvojili peti zaporedni naslov državnih prvakov, v zgodovini kluba pa je to že štirinajsta lovorika. V zelo zanimivi finalni tekmi so Škofjeločani premagali perspektivno ekipo Agrochem iz Nove Gorice.

V soboto smo spremljali polfinalna obračuna, ki nas nista navdušila.  Od dopoldanskega srečanja med Agrochemom in Zabičam smo si veliko obetali, a so slednji odigrali pod svojimi zmožnostmi in izgubili dvoboj že pred zadnjimi igrami. V popoldanskem dvoboju ni bilo skoraj nič drugače. Ljubljančani so bili poraženi v vseh uvodnih igrah, nekoliko jim je uspelo popraviti vtis v tehničnih disciplinah, z zmago v štafeti pa so si zagotovili nastop tudi v zadnjih igrah. Za preboj v finale bi moral Krim zmagati v vseh štirih igrah, a je bila tekma odločena že po ekspresni zmagi Veharja v klasiki.

Finale so odločneje pričeli Škofjaločani, ki v letošnji sezoni niso bili na tako visoki ravni kot smo jih bili vajeni. Za sklepni del prvenstva so se odlično pripravili, izstopal pa je tokrat nepremagljivi Uroš Vehar z izjemnimi nastopi.  Balinarji Agrochema se niso predajali vnaprej ampak so ponudili branilcem naslova dober odpor. V uvodnih igrah so z dvema remijema uspeli iztržiti dve točki, po tehničnih disciplinah pa so zaostanek znižali  in zadnji del tekme je obetal dramatičen zaključek. Da do preobrata ni prišlo je najprej poskrbel Vehar v klasiki, nato pa še domača trojka v zasedbi Možina - Mlinar - Tomše in slavje v Škofji Loki se je lahko pričelo. 

SUPER LIGA - final four - polfinale

  • AGROCHEM - ZABIČE 14:2
  • TRATA - KRIM 17:9

SUPER LIGA - final four - finale

  • TRATA - AGROCHEM 16:10

 

Izžrebani pari predkroga evropskega pokala

Znan je nasprotnik slovenskega podprvaka v prekrogu letošnjega evropskega pokala. Balinarji Agrochema se bo konec 28. aprila na gostovanju v bližiini Torina pomerili z italijanskim podprvakom La Perosino. Povratno srečanje bo 5. maja v Novi Gorici. Medtem ko čakamo še na zaključek hrvaškega prvenstva pa je že znano da so Trata, BRB Ivrea in CRO Lyon uvrščeni v četrtfinale tega tekmovanja. Pontese, aktualni evropski prvak, ne bo branil naslova. Po rednemu delu italijanskega prvenstva je osvojil četrto mesto, pot v evropsko tekmovanje pa je omogočala le osvojitev naslova državnih prvakov.

  • SAINT VULBAS (FRA) - HRVAŠKA 3
  • LA PEROSINA (ITA) - AGROCHEM (SLO)
  • GAGLIANICO (ITA) - HRVAŠKA 4
  • HRVAŠKA 2 - AIX LES BAINS (FRA)

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije