Luki Koper pripadel primorski derbi

Podrobnosti

Pričela se je nova balinarska superligaška sezona, v kateri se bo osem klubov pomerilo za naslov ekipnega državnega prvaka, že dvaindvajsetega v samostojni Sloveniji. To bo hkrati tudi sedma zaporedna sezona v dvoranah. Zadnje štiri sezone so minile v znamenju premoči škofjeloške Lokateks Trate, kaj kmalu pa bo jasno kakšen razplet nas čaka tokrat. Zagotovo ostaja Lokateks Trata tudi letos prvi favorit, kar je potrdila včeraj z visoko zmago nad ljubljanskim Krimom. Novinec v elitni ligaški skupini Gic Gradnje Rogaška je imel v Sežani celo priložnost za presenečenje, a je žal v zadnji tretjini iztržil le točko, kar je bilo premalo za kaj več kot poraz. Edino zmago na gostovanju je v prvem krogu zabeležila Planina Ribnikar, ki si je prve točke prisvojila na Jesenicah.

cool image

Morda edini konkurent, ki se lahko zoperstavi Škofjeločanom, je vsaj po igralski zasedbi Luka Koper, ki je v primorskemu derbiju na domačem terenu ugnala letos okrepljeno ekipo Hrasta. Iz prizorišča se nam je javil reporter Simon Maljevac.

Primorski derbi v koprski balinarski dvorani je pripadel Luki Koper. Obe moštvi sta se pred začetkom prvenstva nadejali boja za sam vrh prvenstvene razpredelnice, saj sta v novo sezono vstopili precej okrepljeni. Začetne igre so se razpletle s koprskim vodstvom 6:2. Gostje iz Kobjeglave so boljši izkupiček zapravili v zadnjih 15 minutah, tesno zmago v trojki pa so si priigrali s štirimi točkami v zadnjem obratu. Hrast je z zmagama Anžeta Petriča v hitrostnem zbijanju in Petra Ravbarja v natančnem zbijanju nato izenačil na 6:6, domačine pa sta v vodstvo ponovno popeljala Andrej Kastelic in Dejan Koren z zmago v štafeti. V zadnjih igrah so Koprčani maksimalno izkoristili prednost domačega igrišča in prišli do zaslužene zmage s 16:6.

 

cool image 

Rezultati 1. kroga

  • Koper: Luka Koper - Hrast 16-6
  • Škofja Loka: Lokateks Trata - Krim 18-4
  • Jesenice: Radovljica&Jesenice - Planina Ribnikar AS 8-14
  • Sežana: Skala - Gic Gradnje Rogaška 13-9

You have no rights to post comments

   
Free visitor tracking, live stats, counter, conversions for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop
© Balinarska Zveza Slovenije