Senzacija v Škofji Loki

Za naslov državnega prvaka se bosta v prihodnjih dveh tednih med seboj pomerila Luka Koper in Hrast. Medtem ko so prvi svoj polfinalni dvoboj proti Krimu praktično dobili že prejšnji teden, saj so Ljubljančanom na domačem terenu zavezali kravato, so slednji po porazu prejšnji teden danes dobesedno eksplodirali in izločili aktualnega državnega prvaka Lokateks Trato. Kobjeglavci so na današnji tekmo pobudo prevzeli v tehničnih disciplinah, v zadnji delu dvoboja pa so tudi z nekoliko športne sreče, Mlinar je namreč zgrešil zadnji dve odločilni krogli, zmagali v skupnem seštevku obeh dvobojev. S tem porazom je Lokateks Trata, ki je naslov državnega prvaka osvojila kar štirikrat zapored v zadnjih štirih sezonah, izgubila primat in tudi nastop v evropskemu pokalu.

cool image

Dramatično je bilo tudi v Sežani. Prvo tekmo je novinec v super ligi Rogaška Crystal tesno dobil v svojo korist, na veliko presenečenje pa mu je to uspelo ponoviti tudi danes in si s tem zagotovil nastop na najvišjem nivoju tudi prihodnjo sezono. Prihodnji teden bomo torej spremljali prvi finalni obračun za prvaka v Sežani med Hrastom in Luko koper ter prvi končni obračun za obstanek na Jeseniah med Radovljico-Jesenice in Skalo. Povratni srečanji bosta na velikonočno soboto 30. marca.

Rezultati - play off - polfinale

• Hrast - Lokateks Trata 8-14