Hrastu uspel veliki met

Končana je še ena superligaška balinarska sezona. Državni prvak je prvič postala ekipa Hrasta, ki bila je potem ko je v polfinalu izločila prve favorite prvenstva Lokateks Trato v finalu ugnala še Luko Koper. Povratni finalni obračun v Kopru so gostje iz Kobjeglave sicer izgubili, a so bili v skupnem seštevku obeh dvobojev za osem puntov boljši od favoriziranih Koprčanov. Seštevek točk po posameznih igrah je bil poravnan na 22:22, zato je o prvemu mestu odločala punt razlika.

Luka povedla z rezultatom 6:2

Pred polnimi tribunami koprske dvorane, v kateri so bili glasnejši gostujoči navijači, so se najprej pričele klasične igre. Medtem ko sta domača trojka in dvojka vseskozi držali niti v svojih rokah, se je na igriščih 2 in 4 odvijala napeta drama. Potem ko je Koren zgrešil za remi v igri bližanja in zbijanja v krog, je Moličniku v predzadnjem obratu uspelo napraviti preobrat in zmagati.

• Trojka: Mahne, Istenič, Kastelic - *Urdih, Sosič K., Švara M., (Sosič I.) 10:4
    • 0:1 / 2:1 / 5:1 / 5:3 / 5:4 / 7:4 / 8:4 / 10:4
  • Dvojka: Vidali, Fabec - *Kavčič, Petrič, (Marušič) 11:1
    • 0:1 / 0:1 / 1:1 / 4:1 / 6:1 / 9:1 / 11:1
  • Posamezno: Moličnik - Markočič 8:6
    • 1:0 / 2:0 / 2:1 / 2:3 / 3:3 / 3:4 / 3:5 / 5:5 / 5:6 / 7:6 / 8:6
  • Krog: Koren - Ravbar 19:21
    • 3:0 / 4:3 / 6:6 / 8:10 / 10:13 / 14:15 / 16:18 / 19:21

Odličen Sosič in dramatična štafeta

V drugemu delu tekme so bile oči uprte v natančno zbijanje in štafeto. Brzinca je po pričakovanju dobil reprezentant Anže Petrič, ki je z naskokom devetih točk nekoliko znižal negativno punt razliko na današnji tekmi. V natančnemu zbijanju sta se med seboj udarila bivši državni reprezentant Gregor Moličnik in aktualni kadetski reprezentant Klemen Sosič. Slednjemu je uspel odličen nastop, Moličnik pa je slabo opravil svojo nalogo in izgubil z visoko razliko, ki je bila kot se je izkazalo na koncu usodna. Prava poslastica je bil obračun štafet, ki sta dosegli odličen rezultat. Ob zvoku sirene je sicer na semaforju kazalo zmago gostujoče ekipe, a je sodnik pri enemu metu dvignil loparček zaradi nepravilne menjave in rezultat je bil poravnan. Seveda brez vroče krvi ni šlo, a sta na koncu sodnika le umirila nastopajoče. Po tehničnih disciplinah, v katerih so bili uspešnejši Kobjeglavci,  je bil torej izid tekme izenačen na 7:7.

• Hitrostno: Istenič - Petrič 28:37
  • Natančno: Moličnik - Sosič K. 8:21
    • 1:1 / 1:3 / 1:3 / 1:6 / 5:10 / 5:14 / 8:17 / 8:21 / 8:21 / 8:21 / 8:21
  • Štafeta: Koren, Kastelic - Petrič, Švara M. 50:50

Negotovost do zadnje krogle

Pred pričetkom zadnjega dela tekme se je pričelo seštevanje in odštevanje puntov. Hrast je s seboj iz prve tekme prinesel 15 puntov prednosti, pred začetkom zaključnega dela tekme pa je ta prednost narastla na 21 puntov. Seveda pa je bilo potrebno zmagati vsaj eno igro. Igralcem Luke Koper je bilo jasno, da bo potrebno zmagati na vseh štirih igriščih. Na treh so uspešno obvladovali položaj, načrte pa jim je prekrižala gostujoča trojka, ki je v dramatični končnici uspela zadržati hladne glave ter mirne roke in slavje se lahko pričelo.

• Trojka: Mahne, Fabec, Kastelic - Marušič, Kavčič, Švara M. 5:9
    • 0:3 / 2:3 / 2:5 / 2:6 / 4:6 / 5:6 / 5:8 / 5:9
  • Dvojka: Vidali, Istenič - Ravbar, Urdih 7:3
    • 1:0 / 1:1 / 1:1 / 3:1 / 4:1 / 4:2 / 7:2 / 7:3
  • Posamezno: Koren - Sosič K. 13:4
    • 0:1 / 3:1 / 4:1 / 4:3 / 4:4 / 5:4 / 7:4 / 10:4 / 11:4 / 13:4
  • Krog: Moličnik - Markočič 22:18
    • 2:0 / 5:4 / 8:7 / 11:8 / 14:11 / 17:15 / 20:16 / 22:18

Skala zadržala superligaški status

Druga današnja tekma, ki je odločala o obstanku v elitni druščini, je bila odigrana v Sežani. Ekipi Radovljica & Jesenice ni uspelo zadržati visoke prednosti iz prve tekme, zato se poslavlja iz najvišjega ranga tekmovanja.

• Sežana: Skala - Radovljica&Jesenice 15:7 (8:14)

Foto Boštjan Hegler