Antena in Tržič v boj za superligo

Za nami je še ena ligaška sezona v državnih ligah. Večina končnih odločitev je bila jasnih že po predzadnjem krogu, danes pa smo dobili odgovor na vprašanje kdo se bo za vstop v superligo pomeril z Tržičem.  Slednji je namreč v predzadnjem krogu dobil odločilni dvoboj proti ljubljanski Slogi. Antena je v prav tako predzadnjem krogu premagala neposrednega tekmeca, v zadnjem krogu pa ji je uspelo zmagati ter zadržati prednost pred Košano.

BZS

Torej v kvalifikacijah za napredovanje v superligo se bosta pomerila Antena Portorož in Tržič. Prvoligaški status sta zagotovo izgubila Lucija na zahodu ter Buldog na vzhodu. Enako usodo bo delila tudi Bistrica v kolikor Tržič ne napreduje, saj se v prvo vzhodno ligo vrača ekipa Radovljica & Jesenice. Za mesto v prvi vzhodni ligi pa se bosta v kvalifikacijah pomerila drugoligaša Mengeš Rakoll in Hoče. Na zahodu je prvoligaš postala TITA DU Šempeter, status državnega ligaša pa je izgubil Kolektor in bržkone tudi Dragomer.