Slovo Rogaške od elitne skupine

Po končanemu rednemu delu ligaškega tekmovanja je bil ta konec tedna sklepni turnir za obstanek v najelitnejši slovenski državni ligi. Možnost domačega terena si je zagotovila Antena iz Portoroža, ki je po rednemu delu osvojila peto mesto. Včerajšnji obračuni so bili zelo izenačeni, v obeh dvobojih pa so odločale zadnje igre. Domača Antena in ljubljanski Krim sta si z zmagama zagotovila nastopanje v super ligi tudi v naslednji sezoni, po današnjemu odločilnemu obračunu pa se jima je pridružila tudi Skala iz Sežane, ki je prepričljivo premagala ekipo Rogaške Crystal. Slednja je v letošnjemu prvenstvu nanizala kar 16 porazov in ni osvojila niti ene točke.

BZS

PLAY OUT

• Antena Portorož - Rogaška Crystal 15-7
  • Krim - Skala 13-9

Za obstanek

• Skala - Rogaška Crystal 19-3

Hrast bo branil naslov na domačih tleh

Prihodnji konec tedna ste vsi ljubitelji balinanja vabljeni na tako imenovani final-four. V Sežani se bodo za naslov državnega prvaka med seboj pomerile najboljše štiri ekipe letošnjega prvenstva, med prve favorite pa zagotovo štejemo aktualne državne prvake Hrast iz Kobjeglave in Lokateks Trato. Medtem ko je Hrast suvereno nastopal skozi vso sezono, ob odsotnosti Anžeta Petriča je namreč izgubil le točke v Škofji Loki, pa je Trata precej slabše začela, ob vrnitvi Uroša Veharja v ekipo pa močno stopnjevala ritem in po rednemu delu osvojila drugo mesto.

FINAL FOUR

Polfinale

• Lokateks Trata - Luka Koper (sobota, 15.03.2014 ob 09.00)
  • Hrast - Planina Ribnikar AS (sobota, 15.03.2014 ob 15.00)