Lokateks Trata znova zavzela prestol

Minuli konec tedna je v balinarski dvorani v Sežani potekala končnica ekipnega državnega prvenstva. Včeraj sta si v polfinalu favorita Hrast iz Kobjeglave in škofjeloška Lokateks Trata po pričakovanjih utrla pot v današnji finalni obračun. Pred približno 200 gledalci je najtrofejnejša slovenska ekipa nadigrala lanskoletne prvake in osvojila jubilejni deseti naslov državnih prvakov.

Foto Boštjan Hegler

Dvoboj se je pričel z odličnim nastopom štefete iz Kobjeglave, ki je zgrešila le štirikrat od skupaj 59 metov. Sledili so obračuni igre bližanja in zbijanja v krog ter natančni zbijanji. Sosič je bil pri slednjem gladko izgubil, Anže Petrič, ki je edini držal korak z Gorenjci, pa je presenetljivo zlahka opravil z Veharjem. Potem ko je kazalo na to, da bo do delitve točk prišlo tudi pri "krogih" pa je Damjanu Sofronievskemu uspelo v zadnjem obratu nagniti tehtnico na svojo stran ter zmagati. Ravno ta zmaga pa se je na koncu pokazala kot ključna, saj je boleči poraz Kobjeglavcem povsem porezal krila. Obračun v hitrostnemu zbijanju se je odvil po pričakovanjih. Petrič je osvojil še šesto točko za Hrast, Oprešnik pa je Trati prinesel odločilno prednost pred zadnjimi igrami. V zadnjih igrah je Trata napadla z vso silo, dovolj zgovoren je podatek, da so domačini v prve pol ure vknjižili le eno točko na vseh štirih stezah skupaj. Nekje na sredini se je Hrast le prebudil in poskušal s kontra ofenzivo, ampak pričelo je zmanjkovati časa, poleg tega pa so bili domači balinarji premalo zbrani v ključnih trenutkih, ko se je še upalo na preobrat. Obe ekipi v prihodnjem mesecu čaka nastop v evropskemu pokalu.

Final four - polfinale

• LOKATEKS TRATA - LUKA KOPER 13-9
  • HRAST - PLANINA RIBNIKAR AS 16-6

Final four - finale