Državni ligaši končali sezono

Končana je še ena sezona, triindvajesta zapored, tekmovanja v državnih ligah. Potem ko je tik pred pričetkom pomladi s tekmovanjem zaključila najelitnejša državna liga so balinarsko sezono nadaljevali ostali državni ligaši. Včeraj je bil na sporedu zadnji krog, nekatere pa čakajo še kvalifikacije za napredovanje v višji rang tekmovanja. Mengeš in Košana naj bi se pomerila za superligaško vstopnico, Center Kranj in Velenje Premogovnik pa za prvoligaško vstopnico.

Foto Dušan Butinar

PRVA DRŽAVNA LIGA - ČLANICE

Krim že dvanajstič zapored

Balinarke ljubljanskega Krima so kljub pomladitvi ekipe osvojile že svoj dvanajsti zaporedni naslov, skupaj pa so laskavo lovoriko osvojile že štirinajstič. Z velikim naskokom so prehitele Kolektor, Šiško in Svobodo, ki so se med seboj  borile za drugo mesto. V ligi je nastopilo sedem ekip, zadnje mesto pa je le z eno osvojeno točko osvojila Bistrica.

Vrstni red: 1. Krim 2. Kolektor Idrija 3. Šiška 4. Svoboda 5. Deskle 6. Milje 7. Bistrica

PRVA DRŽAVNA LIGA - VZHOD

Mengeš prvi, ligo zapuščajo Hoče

Na prvaka lige smo morali počakati prav do zadnjega kroga. V igri za prvo mesto so bile tesno skupaj kar tri ekipe, ekipi Mengša pa je na koncu le uspelo zadržati minimalno prednost pred Čirčam in Tržičem. Prihodnjo sezono se v ligo vrača Rogaška, zagotovo pa se poslavljajo Hoče. Tudi ekipa Radovljica-Jesenice še ni varna, saj se bo v primeru da Mengeš Rakoll ostane v ligi poslovila tudi ona.

Vrstni red: 1. Mengeš Rakoll 2. Čirče VAN-DEN 3. Tržič AC Žepič 4. EIS Budničar 5. Sloga 6. Brdo 7. Radovljica-Jesenice 8. Hoče

PRVA DRŽAVNA LIGA - ZAHOD

Košana na vrhu, Logatec na dnu

Tudi v zahodni prvi ligi je bil zmagovalec negotov vse do konca. Košani je na koncu le uspelo zadržati prednost dveh točk in s tem osvojiti naslov prvaka lige. Košana in Mengeš Rakoll naj bi se med seboj pomerila med seboj za superligaško vstopnico. V kolikor Košana ostane v ligi bo liga dobila enega novega člana, v kolikor ne pa se v ligo poleg Zabič vrača tudi Dragomer.

Vrstni red: 1. Košana 2. Tita DU Šempeter 3. Planina Petrič 4. Ilirska Bistrica 5. Orlek Javor 6. Postojna 7. Trta Sveti Anton 8. Logatec

DRUGA DRŽAVNA LIGA - VZHOD

Center Kranj in Velenje Premogovnik v boj za prvaka lige

Vzhodna druga državna liga je razdeljena v dve skupini. V skupini center je bil prepričljivo najboljši Center Kranj, v skupini sever pa Velenje Premogovnik. Medtem ko iz lige sever ne izpade nihče, se v skupini center za mesto v ligi tresejo še pri Bistrici in Loki 1000. Interes za napredovanje ekip iz območnih lig je namreč vsako leto slabši in prav lahko se zgodi, da liga ne bo doživela sprememb. Prvaka obeh skupin se bosta med seboj pomerila za prvaka lige obenem pa tudi za vstop na prvoligaško sceno.

Vrstni red (center): 1. Center Kranj 2. Trata mladi 3. Zarja 4. Rogovila TELE TV 5. Svoboda 6. Ilirija 7. Loka 1000 8. Bistrica

Vrstni red (sever): 1. Velenje Premogovnik 2. Buldog 3. AMD Trbovlje 4. Slovenske gorice 5. Angel Besednjak

DRUGA DRŽAVNA LIGA - ZAHOD

Zabiče se vračajo v prvo ligo, morda tudi Dragomer

O prvaku lige je odločal zadnji ligaški krog, pred katerim je bil po zaslugi boljše razlike v igrah na prvem mestu Dragomer. V zadnjem krogu so nekdanji superligaši iz Zabič na domačem terenu premagali Žiri, Dragomer pa je na vročem gostovanju pri Modrem valu tesno izgubil in s tem zapravil prvo pozicijo. Kljub temu pa upanje za napredovanje še tli, saj se bosta v primeru vstopa Košane v super ligo v prvo državno ligo uvsrtili oba omenjena akterja. Sezono je med drugim zaznamoval izstop Lucije, ki je z nastopanjem prenehala tik pred koncem zimskega premora.

Vrstni red: 1. Zabiče 2. Dragomer 3. Jadran HK 4. Tabor Ozeljan 5. Modri val 6. Žiri 7. Gradna Obrov 8. Lucija