Mladinci Skale drugič zapored

Mladinci sežanske Skale so osvojili drugi zaporedni naslov ekipnega državnega prvaka. Po rednemu delu je bil danes na sporedu zaključni turnir najboljših štirih ekip in prav vse prihajajo iz Primorske.  Mladi Sežanci, za katere so tokrat nastopili Simon Požar, Matija Povh, Žiga Merslavič in Kevin Černigoj, so po trdem boju uspeli ubraniti laskavo lovoriko.

Skala Sežana 2014

POLFINALE

• POSTOJNSKA JAMA - GORIŠKA BRDA 8:6
  • SKALA - HRAST/JADRAN HK 12:2

Za 3. mesto

• GORIŠKA BRDA - HRAST/JADRAN HK 8:6

FINALE

• SKALA - POSTOJNSKA JAMA 8:6

V Sežani je v organizaciji Balinarskega kluba SKALA Sežana potekal zaključni turnir mladinske balinarske lige. Sodelovale so ekipe SKALA Sežana, Postojnska jama, Goriška Brda in Jadran-Hrast. Prvi polfinalni par je bil SKALA Sežana – Jadran-Hrast in je bil zelo hitro odločen, saj je ekipa SKALE zmagala z 12-2. V drugem polfinalu pa je Postojnska jama premagala Goriška Brda šele v zadnji disciplini, saj je bila izrazito boljša v štafeti. Rezultati tehničnih disciplin so šteli tudi za finale oz. v tekmi za 3. mesto. Tako je ekipa  SKALA Sežana vodila proti Postojnski jami z 4-2, Goriška Brda pa proti Jadran-Hrastu tudi z 4-2. Po posameznem in dvojicah je SKALA še naprej vodila s 6-4, saj je Matija POVH zanesljivo zmagal v posameznem, dvojica pa je izgubila. Jadran-Hrast pa je povedel z 6-4, ker je dosegel dve zmagi. Sledila sta še dve igri v krog, kjer je Matija POVH suvereno premagal svojega tekmeca in prinesel ekipi SKALA Sežana zaslužen naslov državnih prvakov, saj niso izgubili niti ene tekme v celi sezoni, Simon POŽAR pa je izgubil z Gašperjem POVHOM. Tako je bil končni izid v finalu 8-6 za ekipo SKALA Sežana. V tekmi za tretje mesto, pa je Erik ČEH tudi slavil zasluženo zmago in priboril svoji ekipi 3. mesto, Žan KOCINA pa je ublažil poraz Goriških Brd. Rezultat je bil 8-6 za Jadran-Hrast. Omenili bi še nekaj odličnih rezultatov. V štafeti sta Matija POVH in Simon POŽAR dosegla 46 točk, Jan ZAKRAJŠEK in Nik ŠVARA pa 43 točk. V hitrostnem izbijanju je bil najboljši Simon POŽAR, ki je dosegel 33 točk, v natančnem izbijanju pa je Žan KOCINA dosegel 22 točk. V igri v krog je Simon POŽAR dosegel 28 točk, Gašper POVH 27 točk, Žan KOCINA pa dvakrat 25 točk.

Čestitke vsem sodelujočim, ki so pokazali odlične igre in so s tem dokazali, da so upravičeno sodelovali na zaključku mladinska lige.

Rok Pirjevec