Na Trati za prvaka

Končal se je redni del ligaškega tekmovanja v super ligi. Praktično je bilo že vse odločeno pred zadnjim krogom, včeraj pa smo dobili še zadnji odgovor in sicer kdo se bo s kom pomeril v končnici, ki bo na sporedu prihodnji konec tedna v Škofji Loki.

Po desetih sezonah elitno skupino zapušča Planina iz Kranja, ki je uspešno pričela letošnjo sezono, po zapletu v Kopru in odvzemu zmage za zeleno mizo pa je svojo bero točk na svojemu računu povečala šele v zadnjemu krogu. Medtem ko Lokateks Trata in Hrast po pričakovanju zavzemata vrh lestvice pa se je bil ogorčen boj v sredini lestvice za vstopnico v letošnji play-off. Kako izenačeno je bilo govori dejstvo, da imata Luka Koper in Krim po rednemu delu enak izkupiček točk in enako razliko med dobljenimi in izgubljenimi posamičnimi igrami. Tako o tretjemu mestu odloča skupna razlika vseh točk (punt razlika), in po temu kriteriju so boljši Ljubljančani. Ker lestvica na uradni spletni strani tega kriterija iz tehničnega razloga ne more upoštevati, uradni končni vrstni red objavljamo v tem prispevku.

Končna lestvica

1. LOKATEKS TRATA - 26 (+148)
  2. HRAST - 21 (+94)
  3. KRIM - 13 (-30) /-124/
  4. LUKA KOPER - 13 (-30) /-173/
  5. KOŠANA - 12 (-30)
  6. ANTENA - 10 (-32)
  7. SKALA - 10 (-72)
  8. PLANINA RIBNIKAR - 7 (-48)

PLAY OFF - POLFINALE (Škofja Loka, 07.03.2015)

• ob 10:00 --- HRAST : KRIM
  • ob 15:00 --- LOKATEKS TRATA : LUKA KOPER

Zmagovalca dvobojev se bosta pomerila v finalu, ki bo na sporedu prav tako v Škofji Loki in sicer v nedeljo, 8. marca 2015 ob 14.00 uri.

Pravilnik o tekmovanjih - 41. člen: Uvrstitev ekip se določa na osnovi seštevka končnih izidov tekem. V primeru, da ima večje število ekip enak seštevek končnih izidov tekem, se vrstni red določa na osnovi razlike v seštevku točk doseženih v posameznih igrah (končni točkovni rezultat). V primeru, da je tudi ta enak se vrstni red določi na osnovi rezultatov medsebojnega srečanja, pri čemer pa se, kadar so tako končni izidi tekem enaki, kakor tudi končni točkovni rezultat, upošteva razlika v seštevku rezultatov vseh iger.