Slavje Trate po dramatični končnici

Končana je še ena sezona v super ligi, ki se je leta 2007 preselila v dvorane. V temu obdobju so po en naslov državnega prvaka osvojili Luka Koper, Krim in Hrast medtem ko so ostale sezone pripadle Lokateks Trati. Tudi v letošnji sezoni je po rednemu delu kazalo da se bodo Škofjeločani sprehodili skozi prvenstvo, da pa temu ni bilo tako je danes v finalnemu obračunu poskrbel Hrast iz Kobjeglave.

Foto Dušan Butinar

Včerajšnji polfinalni obračuni so se končali po pričakovanjih in brez presenečenj. Hrast je dopoldne zlahka opravil z Ljubljančani, Luka Koper pa popoldne ni bila kos gostiteljem končnice prvenstva. Današnji finalni obračun so odlično pričeli balinarji Hrasta in na veliko presenečenje dobili uvodne štiri igre. Kazalo je že na nepričakovano hitri zaključek finala, saj so bili Kobjeglavci veliki favoriti v tekaških preizkušnjah, kjer je na voljo šest točk. Martin Zdauc je v hitrostnemu zbijanju povišal prednost gostov, za drugo presenečenje na tekmi pa je poskrbel Škofjeločan Goran Vujanović ki je z zmago nad doslej nepremaganim reprezentantom Anžetom Petričem ohranil domače pri življenju. To se je kasneje izkazalo za prelomnico finala. Trata je nato dobila obe natančni zbijanji ter po pričakovanju izgubila štafetni dvoboj. V zadnjemu delu finalnega obračuna je Hrastu za končno slavje zadostovala že ena dobljena igra, medtem ko desetkratni državni prvaki niso smeli izgubiti v nobeni od štirih iger. Škofjeločani so znali ohraniti hladne glave in v vroči končnici osvojili vseh osem točk ter z minimalno zmago osvojili že enajsti naslov državnih prvakov.

FINALE

Lokateks Trata - Hrast 14:12