Kolektor bo prezimil na vrhu tabele

Zaostala tekma šestega kroga prve ženske državne lige med Krimom in Kolektorjem je bila odigrana danes dopoldne v Ljubljani. Zelo pomemben dvoboj so dobile gostje, ki so prvi del letošnje sezone tako končale brez izgubljene točke. Glede na dejstvo, da bo povratno srečanje v Idriji bi znala biti današnja zmaga že odločilna za osvajanje drugega naslova državnih prvakinj.

• Ljubljana: KRIM - KOLEKTOR IDRIJA 8:14

Super liga pričela jubilejno 25. sezono

Na sceno so stopile tudi superligaške ekipe. Včeraj je bil na sporedu prvi krog jubilejne petindvajsete sezone. Rdeča nit super lige je zagotovo Lokateks Trata, ki je edino slovenski klub ki je tako ali drugače zaznamoval vse sezone v samostojni Sloveniji. Skupaj enajst osvojenih naslovov državnih prvakov je za ostale zelo težko dosegljivih, še posebej če omenim da imajo najbližji zasledovalci le po dve zvezdici za povrh pa ne nastopajo v najelitnejši skupini.

V prvem krogu letošnje sezone nismo videli bleščečih predstav, še posebej to velja za tehnične discipline. Luka Koper je izkoristila prednost domačega igrišča in na koncu stežka ugnala aktualne državne prvake. Hrast je na domačemu terenu brez večjih težav premagal novinca Agrochem iz Šempetra. Pravi preobrat so videli gledalci v Pivki. Košana je zmagala vse igre v prvemu sklopu tekme, v tehničnih disciplinah pa so igralci Antene začutili priložnost in krepko znižali zaostanek. Na koncu so se veselili gostje, ki so kot edini v tem krogu osvojili pomembni točki na gostovanju. Tekmo med Krimom in Skalo ste si lahko ogledali tudi v neposrednem spletnem prenosu. Krim je imel vseskozi pobudo na igrišču, gostje iz Sežane pa niso pokazali pravega odpora in zasluženo odšli iz Ljubljane praznih rok.

Rezultati 1. kroga

• Ljubljana: KRIM - SKALA 20:6
  • Koper: LUKA KOPER - LOKATEKS TRATA 14:12
  • Pivka: KOŠANA - ANTENA 12:14
  • Sežana: HRAST - AGROCHEM ŠEMPETER 19:7

Naslednji teden si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali dvoboj v Škofji Loki med Trato in Anteno, zelo zanimivo pa bo tudi na vseh ostalih igriščih.

Pari 2. kroga - 31.10.2015 ob 15:00

• Škofja Loka: LOKATEKS TRATA - ANTENA (neposredni prenos - vklop ob 14:50)
  • Koper: LUKA KOPER - KRIM
  • Sežana: SKALA - HRAST