Luka Koper ostaja neporažena

Več kot očitno bo letošnje prvenstvo še kako zanimivo. Po dveh odigranih krogih je na vrhu tabele Luka Koper kot edina neporažena ekipa, na dnu lestvice pa Košana, ki je še v drugo izgubila dvoboj v sami končnici tekme. V živo ste lahko spremljali prenos  iz Škofje Loke, kjer je Lokateks Trata še petič v zadnjih treh sezonah premagala Anteno. Ta dvoboj je bil pravzaprav še najmanj zanimiv, saj je bil odločen že pred zadnjim igrami. Na ostalih treh terenih pa so pravzaprav odločale zadnje krogle. Še ena zanimiva vest. Igralci Trate so včeraj odigrali zadnjo tekmo na domačem klasičnem terenu, ki je marsikomu povzročal velike preglavice. Prihodnji teden bo podlaga v dvorani dobila asfaltno preobleko.

Rezultati 2. kroga

• Škofja Loka: LOKATEKS TRATA - ANTENA 20:6
  • Sežana: SKALA - HRAST 14:12
  • Koper: LUKA KOPER - KRIM 15:11
  • Nova Gorica: AGROCHEM - KOŠANA 14:12

Pari 3. kroga - 7.11.2015 ob 15:00

• Sežana: HRAST - LUKA KOPER
  • Ljubljana: KRIM - LOKATEKS TRATA
  • Pivka: KOŠANA - SKALA
  • Portorož: ANTENA - AGROCHEM

"Slovenski" Pontese nadigral galaktike iz Ivree

V italijanski prvi ligi Serie A je bil v središču pozornosti dvoboj med Pontesejem in BRB Ivreo. Pontese je izkoristil prednost domačega terena in se z zmago zavihtel tik pod vrh ligaške tabele. Po dveh krogih je vodilna La Perosina, ki je trenutno edina ekipa brez izgubljene točke. Medtem ko je bil v hrvaškem prvenstvu ta konec tedna premor, so po dvotedenskemu premoru ponovno nastopile francoske ekipe. Na vrhu tabele ostajata neporažena CRO Lyon in Saint Vulbas, slednji so v derbiju kroga premagali ekipo Aix les Bains-a.

Rezultati 2. kroga (SERIE A)

• PONTESE - B.R.B. IVREA 14:10
  • MASERA - NOVENTA 16:8
  • GAGLIANICO - LA PEROSINA 11:13
  • FERRIERA - BORGONESE - preloženo

Rezultati 3. kroga (ELITE 1)

• SAINT VULBAS - AIX LES BAINS 29:19
  • MONTELIMAR - ROMANS 30:17
  • FONTAINE - CRO LYON 2:27

Uspel tudi drugi testni prenos v živo

Za nami sta dva kolikor toliko uspešna prenosa v živo, prvi iz Ljubljane, drugi iz Škofje Loke. Zanimanja sodeč po odzivih tekmovalcev so vsekakor pozitivni, prav tako tudi v komentarjih na spletu. Obisk je bil po mojem mnenju zadovoljiv, bi bil pa vsekakor lahko še večji. Morda je temu nekaj pripomoglo vreme, saj je razumljivo da je potrebno izkoristiti še zadnje tople dneve pred hladno zimo, poleg tega pa je ta vikend še praznik. Na izvršni odbor BZS, ki se bo sestal predvidoma 18. novembra,  bo poslano poročilo na podlagi katerega se bo odločalo. Omenjena dva prenosa sta bila izvedena v moji lastni režiji, internet pa sem uspel dobiti brezplačno za testno predvajanje v času dveh tednov. V poročilu bo tudi predlog programske sheme do konca sezone 2015/2016, ki je seveda osnova za oceno stroškov, ki bi iz tega naslova nastali.