Skala-Jadran HK državni prvak

V nedeljo 15. novembra 2015 ja v dvorani balinarskega kluba Skala v Sežani potekal finalni turnir lige v kategoriji  U-18. Nastopale so ekipe Postojnske jame I. in II. ekipa Hrasta in domača ekipa Skala-Jadran HK.  Gledalci so lahko že na samem začetku uživali v napetem polfinalnem obračunu med domačo ekipo in ekipo Postojnske jame II., ki je bila odločena v zadnjem štafetnem izbijanju. Na drugi strani je Postojnska jama I. z lahkoto ugnala ekipo Hrasta.

Na finalu mladinske igre se »plahte« odigrajo samo enkrat in tako je domača ekipa v finalni dvoboj odnesla prednost proti Postojnski jami I. 4:2, v boju za 3. mesto pa je bil rezultat 3:3. Sledil je dvoboj svetovnega nivoja med Erikom Čehom in Matijo Povhom v enojki, ki jo je dobil igralec Skale-Jadran HK, medtem ko so Postojnčani slavili v dvojki. Tudi v zadnjih igrah v krog sta si moštvi razdelili vsak po eno zmago in tako je skupna zmaga in državni naslov romal v domače roke. Domači klub so zastopali: Simon Požar, Erik Čeh, Žiga Merslavič, Mike Zdravkovič in Kevin Černigoj. Barve Postojnske jame I. pa Matija Povh, Nik Švara in Jan Zakrajšek.

Na drugi strani igrišča sta si nasprotni moštvi prav tako razdelili zmagi tako v prvih igrah, kot v krogu in rezultat je bil izenačen na 7:7. sledilo je razigravanje. Začel je Nejc Žerjal in uspešno pripeljal kroglo v krog. Nato je Blaž Janev uspešno zadel balina, vodstvo pa je povišal Edin Dedič z uspešno pripeljano kroglo. Na žalost navijačev Hrasta je  Jure Fabjan nato zgrešil balina in 3. mesto je romalo v Postojno. Za Postojnsko jamo II. je nastopal še Lulik Matic, za ekipo Hrasta pa Grmek Rok in Grmek Andraž. Vse medalje in pokale je podelil selektor mladinske reprezentance Anton Kosar.

Polfinale

• SKALA-JADRAN HK : POSTOJNSKA JAMA II. 8:6