Kolektor drugič, Postojna superligaš

Končano je tekmovanje v državnih ligah v jubilejni petindvajseti sezoni 2015/2016. V prvi ženski državni ligi so svoj drugi naslov državnih prvakinj osvojile balinarke Kolektorja iz Idrije.  Edini spodrsljaj so si privoščile v predzadnjem kolu, ko so na domačem terenu izgubile proti drugouvrščenem Krimu. Letošnja lovorika ne daje vstopnice za evropski pokal prihodnjo sezono, saj je bil konec lanskega leta sprejet sklep da bo slovenski predstavnik v tem tekmovanju državni prvak v sezoni 2016/2017. Najboljša igralka ligaške sezone je članica Kolektorja Nina Volčina, sledita pa ji Polona Zule in Sara Jenčič.

Zmagovalca prvih državnih ligi sta postala Postojna na zahodu in Center iz Kranja na vzhodu. Slednji so se odpovedali kvalifikacijam za napredovanje v najvišji rang tekmovanja, tako da je novi superligaš postala Postojna. Prvo državno ligo zapuščata Jadran HK na zahodu in EIS Budničar na vzhodu. Medtem ko je že jasno da bosta prvo ligo zahod popolnila Košana in Pliskovica, bomo na novega člana prve lige vzhod še malce počakali. Jesenice in Hoče se bosta konec tega tedna pomerila za prvaka druge lige vzhod, ki vodi v prvo državno ligo vzhod. Najboljša prvoligaška igralca glede na statistiko sta bila Dejan Koren in Zoran Rednak.